All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Lista för hösten trädgården

De sista sommarblommor är på väg att ge upp, och i rabatterna är de enda höstblommor som fortfarande kvarstår. Snart är tiden över.

Men även om trädgårdsperioden går till slutet, är det fortfarande mycket att göra i trädgården. Här är listan över några av de viktigaste sakerna att komma ihåg i trädgården.

Lägg ut lök

Du kan garantera vårblommor genom att lägga ner glödlamporna i höst. Foto: OBP

Vårblommor är redan garanterade. Lägg ut blomlökar och placera dem på andra ställen än bara i blommorna. En enkel tumregel är att lök bör vara dubbelt så djup som den är lång, och se till att spetsen pekar uppåt.

Läs också:

Fyra växter som inte behöver solljus

Full fönster? Inget problem. Här är fyra växter som inte behöver solljus.

- Hitta en lämplig plats för att lägga löken. Till exempel i gräsmattan eller mellan små buskar och perenner eller i sängen, föreslår Helen Bergh som är ansvarig för information om OBP.

Wrap växter

Många väljer att skära ned fade staudeplanter, men det är faktiskt bättre för dina växter om du misslyckas. Det deponerade växtmaterialet kommer då att ligga som ett isolerande skikt över sängarna och skydda växterna mot vinterkylan.

Alternativt kan du tillhandahålla ett isolerande lager av granar, bark eller liknande kring kallkänsliga växter. Rosor kan också gilla lite extra jord eller bröt om bagaget innan frosten kommer.

Dra ut gräsmattan före hösten

Dra ut gräsmattan innan vintern kommer. Foto: Colourbox

Se också:

7 skäl att bygga muren

Brick hus har stått i skuggan av de traditionella trähus i detta land, men det finns många anledningar till varför du bör överväga tegelhus om du går med Byggplan ...

Efter att ha trätt på hela sommaren kan gräset också behöva lite omsorg före hösten.

- Gör något åt ​​det genom att skrapa ut torrt gräs och öppna kompakta jorden så att rötterna kan andas och regn och näringsämnen penetrera, rekommenderar författarna Den stora trädgården bok.

Läs mer om hur man sätter gräsmattan i artikel 10 steg till den perfekta gräsmattan.

Rent gräsklippare

Efter årets sista gräsklipp är klar, bör du ta dig tid att avlägsna gräs och smuts från gräsklipparen. Använd inte högtryckstvättar, men tvätta över klipparen med vatten och svamp. Du kan rengöra rakborsten med en styv borste, men var noga med att ta bort tändstiftet eller nätkabeln innan du börjar.

Se hela listan med gräsklippare i artikeln innan du gräver gräsklipparen.

Tvätta verktygen

Hygien är viktigt även i trädgården. Tvätter du trädgårdsredskapen, du minskar risken att sprida sjukdomar och problem. Det är också

Se också:

Att skapa rostade mandlar (söta och salta)

Här får du två enkla recept för söta och salta rostade mandlar.Perfekt julesnacks!

- Om du har trähandverktyg kan du sanda dem lätt med sandpapper och sedan sätta dem i olja. Puss och glidkanter på spader så att de är skarpa. Bra verktyg är hälften av jobbet, Marit Næss i Marits trädgårdsplanering har sagt.

Ta bort trädgårdsmöblerna

Även trädgårdsmöblerna ska behandlas med vatten och svamp innan de tas bort för vintern. Placera dem under tak eller i garaget för att förhindra att vind och vind bär onödigt hårt på dem. Möjligheterna ska dock vara relativt luftiga så att det inte finns något fuktigt klimat som kan orsaka svamp och ojämnhet.

Använd husvagnen

Men glöm inte att njuta av ett lugnt ögonblick i utrymmet mellan alla sessioner. Ta med en filt och en kopp värme om det behövs, och hitta lugnet i trädgården en sista gång före hösten kallar stället för utsidan. Snart blir det ett halvt år till nästa gång du kan göra det!

ADVERT

Mest populära