All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vinter arbete i trädgården

Det finns inte mycket du kan göra i trädgården när snön ligger som en tjock matta av gräsmatta, buskar och säng. Det begränsar sig nästan till att skaka tunga snö av bräckliga grenar. Men dra nytta av det faktum att du inte kan distraheras av bleka stauder och bruna gräsmattor. Den vita snön fungerar som ett vitt, glättat ark som du kan "dra på". Det är på vintern att du ser de stora linjerna i din gård.

Lek presenterat en plan

bra trädgård planer ofta dras med en pinne rätt i snön, inte på rutat papper på köksbordet, skriver Tor Småland i boken "sen trädgårdar".

- Det finns knappast någon bättre ursäkt för barnslig lek i kramsnöre än att planera trädgårdsformerna i den. Gå ut och bas! Stack upp snöbollar i varierande storlekar och former som illustrationer på häckar, buskar eller väggar. Trampa ner snödäcken till ekgolv och vardagsrum. Skjut ner sluttningarna eller kram en trappa där och uppmuntra Småland.

Han föreslår lekfullt göra en massa dekorerade med små snøballykter som kan berätta om rabatten som kan komma, medan fem stora bollar i en cirkel runt en sjätte ger bild av sittande eller lekplats.

Och om grannen ser omedvetet om dig, säger Tor Småland att du inte borde oroa dig för det.

- Rop heller: - Jag planerar trädgården! Det är dödligt! Gå!

Frågor du måste ställa

Fråga dessa frågor om du kommer att göra stora förändringar i trädgården: Vem ska använda trädgården? Vad ska du använda trädgården för? Hur mycket tid kan du spendera på att ställa in din trädgård? Hur länge kommer du att spendera på att plantera trädgården? Hur stor är budgeten?

Läs också:

Hur man övervinner fleråriga stauder

Är du trött på att köpa nya växter för burkarna varje år? ? Det är inga problem att få både perenner, buskar och träd för att övervintra i krukor - bara ...

trädgårds ny bör tänka på jordart, god planering och prioriteringar. Om det finns en etablerad trädgård ser du bortom vinterkylan, borde du fråga dig själv om du vad med trädgården och välj vad du vill behålla. Tänk noga på vad som redan finns där.

Läs trädgårdsböcker Trädgårdar finns i alla former och storlekar och har många typer av platser. Läs trädgårdsböcker i soffan i vintermörket. Lär dig hur du bor på en vindpinad kulle eller i en varm ugn i byn, som påverkar växterna du vill plantera. "Från frö till grönskande trädgård" Guy Barter är en grundlig introduktion till alla trädgårdsarbete, ge tips om vad tankar du bör få dig att känna dig välkommen när det gäller att planera trädgården.

Vinter är den bästa säsongen för att kritiskt granska trädgården. Om strukturen fungerar på vintern ska det fungera bra resten av året med alla blommor och löv. Skulpturala, vintergröna växter finns hela tiden, men frestas inte att använda för många av dem, för då kan intrycket vara rörigt.

Övriga aktiviteter

Du behöver inte vara trädgårdsodling på vintern. Krypa på soffan och läs böcker om perenner och knölar och trädgårdar. Köputrustning du behöver plantera frön inuti. Lägg till en plan. Spara pengar för vad du vill ha i trädgården på våren. Gör en plan där du väljer blommor baserat på färgkombinationer, längd, blomningstid, när du är på våren och sommaren är du oftast i trädgården.

Var uppmärksam på ljus och skuggförhållanden, synlighet och synlighet, sol och vind. Kontrollera de lagrade knölarna av georgier och gladioli, och ta bort allt som visar tecken på röra. Kontrollera och reparera trädgårdsredskap.

Och sedan kommer våren

När vårsolen har smält snön så är isen bara kvar, du borde spruta sand på isdäcket. Solen värmer upp smälthålen ner till gräset. Luft förhindrar svamp och isbränder, skriver Småland.

Läs också:

Så här rengör du rent fönster

Under sommaren läggs mycket pollen och annat damm till fönstren. Därför är det dags att tvätta fönstren. Zalo och salmiakk är det ...

- Sur och dålig lukt från gräsmattan innan isen går, är en signal att gräsrester under isen är ruttna och marken pågår. Ta det lugnt. Håll näsan. Isen går. Gräsmattan kommer. Våren är snart!

ADVERT

Mest populära