All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vinterträdgårdsmästare

Det finns ett antal växter som har spännande färger och former på vintern. När löven faller, utvecklas strukturerna och färgerna på stammar, grenar och plantor bättre. Planter är ofta lite anonyma sommartid, vilket blir mer iögonfallande på vintern. Vintergröna träd och buskar gör det också lättare och frodigare i trädgården vid denna tid på året. Dessutom är de olika färgtrenderna och tillväxtformerna för de vintergröna växterna också starkare nu. Många trädgårdar är snöiga, stora delar av vintern. Därför är det inte bara träd och buskar vi bör överväga när vi planerar vinterträdgården, men också vilka stauder och sommarblommor kan vara dekorativa just nu.

Har du en vacker vinterträdgård? Dela tips, visa bilder eller ställa frågor i vårt forum!

Vintergrön

De olika björnsträdarna finns i en mängd olika sorter och är ett måste i alla trädgårdar. Låg och lågväxande arter, som keglegran, kuletuja, krypbuskfuru och olika insekter av einer, tuja och barlind, är också trevliga att ha i växtlådor och stora burkar på terrassen. De större träden är vackra ute i trädgården. Om du har en liten trädgård kan du välja smala kolonnformade sorter av einer, tuja och barlind som inte stjäl för mycket ljus. Flera av björnarna finns i olika färgvarianter. Det kan växla mellan mörkgrön, ljusgrön, gulgrön och blågrön. Dessutom finns det vintergröna bladväxter som rhododendron, mahonia, pinjeträd, holly, murgröna, vinterdimma och lila. Vissa fleråriga är också vintergröna: Hasselurt, kyrkogård, bergia och snöskoter.

Vrihassel, Corylus avellana 'Contorta', blir en underbar skulptur när bladen faller.

Dekorativa hälsningar

När bladen faller upptäcker vi trädens skulpturala form och buskens invecklade grenmönster. Vissa arter är särskilt iögonfallande: Gamla, välskötta fruktträd, ek, hängsalm, hengeask, vrihassel, hösten fallen ("Fandens spaserstokk"), vinglat trä och klipphortensia.

Vacker bark

Träd och buskar kan ha Med lite planering kan trädgården vara vacker. Gröna nöjen året runt - också upp till gryningen. olika färger på barken. Mot vit snö är de olika färgerna extraordinära. Planterad med mörkgröna björnsträd, kan vi också ha en bra effekt. Här är några av de mest färgglada förrätterna: Neerkirsebær, blodpil, doggpil, naverønn, sibirkornell, guldkornell och springyvel.

Naken träd rita skarp grafik mot vinterns himmel.

Dekorativa hälsningar

När bladen faller upptäcker vi trädens skulpturala form och buskens invecklade grenmönster. Vissa arter är särskilt iögonfallande: Gamla, välskötta fruktträd, ek, hängsalm, hengeask, vrihassel, hösten fallen ("Fandens spaserstokk"), vinglat trä och klipphortensia.

Vacker bark

Träd och buskar kan ha Med lite planering kan trädgården vara vacker. Gröna nöjen året runt - också upp till gryningen. Vinterälskare har olika färger på barken. Mot vit snö är de olika färgerna extraordinära. Planterad med mörkgröna björnsträd, kan vi också ha en bra effekt. Här är några av de mest färgglada förrätterna: Neerkirsebær, blodpil, doggpil, naverønn, sibirkornell, guldkornell och springyvel.

Läs också:

Hur man övervinner fleråriga stauder

Är du trött på att köpa nya växter för burkarna varje år? ? Det är inga problem att få både perenner, buskar och träd för att övervintra i krukor - bara ...

Den blekna blommor bås Vine humle, Humulus lupus, lyser gyllene mot den vita snön.

Efter blomningen få många växter frøstander som med frost eller snö, kan vara lika vacker som blomman. Detta gäller speciellt för stauder och sommarblommor, men även för några buskar och träd. Här är några exempel: Trees: Blackthorn, koreanska gran, vinge valnöt och RÖNNSUMAK. Buskar: Gula clamis, ros spire och hortensia. Perenner: Praktryllik, silke kinesiska gräs, silver stack, japan lykta och martagon. Sommarblommor: Hjärtbete, silverguld och jungfru i grönt.

Carry

Många träd och buskar pryder sig med färgglada bär tills senvintern till glädje för oss och hungriga småfåglar. Träd: Alla sorter av ro, prydeple, barlind och holly. Buskar: Berberis, vilda rosor, olika slag Mispel, amarikahagtorn, europabeinved, havtorn, Snowberry, parkolvon och snöboll Bush.

ADVERT

Mest populära