All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Windows: Gamla fönster kan renoveras och bli bra som nytt

Gamla fönster är en viktig del av byggnadens utseende. Den berättar om tidsperioder och estetiska preferenser, om historiahistoria och teknikhistoria.

När gamla fönster byts ut med nya, fin detaljering i träverk och rördelar, och oegentligheterna i det gamla glaset kommer att försvinna.

Därför borde byggnaden vanligtvis behålla de ursprungliga fönstren. Skulle du ersätta fönstren ska de nya fönstren vara exakta eller nästan exakta kopior anpassade till det gamla huset ...

Miljövänligt

Byta gamla windows med nya är inte nödvändigtvis en lämplig miljöåtgärd, även om de De nya fönstren isolerar något bättre. Livslängden för nya fönster beräknas vara 20-30 år, medan 100 år gamla fönster av gott trä kommer att vara i 100 nya år om de bibehålls bra.

Erfarenheten visar att många fönster kan uppgraderas utan större reparationsarbete. Fönstret har mycket att säga både för husägarens ekonomi och för miljöpåverkan av produktionen.

Läs också:

Lugn och tyst med ljuddämpande fönster

Shock absorberade fönster ger dig lugn inomhus, trots att trafiken torkar förbi utomhus. Här får du veta mer om Windows som håller bullret ute.

Men viktigast är energiförbrukningen medan byggnaden är i bruk. Miljöpåverkan som är förknippad med uppgradering av till exempel nytt glas är liten i förhållande till miljöpåverkan av produktion av ny energi om det inte är "ren" energi.

Mest lönsamma

För att få reda på vad som är ekonomiskt ekonomiskt, det finns många faktorer som måste beaktas. Det är inte bara tillräckligt att jämföra priset på billigaste fabriksproducerade fönstret med priset på omfattande restaurering av de gamla fönstren.

Priset på renovering beror på hur omfattande underhållet / renoveringen av det gamla fönstret kommer att vara. För vissa fönster kan det vara tillräckligt med enkel justering och ny ytbehandling, för andra kan det finnas stora rotskador som måste åtgärdas.

Ibland utförs renoveringsarbete och det blir onödigt dyrt. Det är också så att priserna på arbetskraft förtjänar mycket. Vi rekommenderar att du får priser från allt mer från hantverkare som bor utanför pressområdena. Priserna för nya fönster varierar också beroende på detaljerna.

Läs också:

Skapa en vacker ingångsdel

Vid ingången till huset skapas första intrycket av hemmet.

Energi som flyr genom fönstren

En liten förenkling kan sägas att för hälften av energikonsumtionen bidrar ungefär hälften av energikonsumtionen till att täcka hett vatten, hushållsapparater och täcka värmeförlust genom naturlig ventilation.

Den andra halvan är uppdelad i värmeförluster genom tak, väggar, fönster och golv, med ungefär lika mycket på varje.

I en äldre byggnad byggd före 1965 innebär det att värmeförlusten från fönstren står för cirka 15 procent av energiförbrukningen. Förbättring av Windows kan vara ner till 10 procent.

Fönster i Drøbak kyrka från 1776. Inget observerat roder på fönstren!

Läs också:

Sätt de gamla fönstren - spara pengar

Gamla, föråldrade fönster kan vara nya med ett spel färsk kattungar. Du kan själv göra jobbet och du får definitivt en ekonomisk vinst.

Kan gamla fönster bli tillräckligt bra?

Gamla windows kan uppgraderas för att fungera bra när det gäller isolering mot kyla och ljud. Den första och enklaste sak att göra är att montera tätningsremsan mellan ram och ram.

Det är viktigt att den interna posten fönstret försegla väl så att det inte behöver den varma och fuktiga luften i spalten - i vilket fall det då blir dagg inne utsidan.

Ta hand om rektanglarna runt fönstret och se till att du har god tätning mellan ram och vägg. Detta kan spara mycket energi, och utkast kan minskas avsevärt.

Senempire, blått fönster.

För att förbättra U-värdet

Gammal Windows utan interna ramverk handel isolerar mycket dålig. Om du har den, ska du montera inuti fönstren. Om du redan har fönster eller fönster, överväg att byta glas i inredningsfönstret med ett glas som isolerar bättre.

Om användning av energiglas som är en enda glas hårt låg emissivitet beläggningar eller energivägen (en två-skiktsglas som hålls samman av ett distansorgan införde mjuk beläggning med låg emissivitet på ett enda lins och med en isolerande gas i hålrummet mellan rutorna) kommer uppnå betydande förbättringar.

är det möjligt att uppnå ännu bättre resultat, men sedan börjar glaset i den inre fönstret för att vara så tung att den ram som håller den göras så stark att den går utöver utseende och storlek på öppningen.

Om du har ett glas glas inuti, kan du leverera glasfönstret i glasfönstret för att byta till ett glas med lågt utsläpp. Om du vill byta till en energilag med 2 lager, kanske befintliga inramar inte är solida eller djupa nog.

Då kan lösningen vara att skapa ett nytt inuti fönster. Det här är enkla steg, vilket kan vara mycket enklare och billigare än att ändra hela Windows.

Empire, krökt fönster.

ljudisolering

Oldtimer Windows som representerar fönster isolera mot buller. God tätning är mycket viktigt för att uppnå bästa möjliga ljudisolering. Glasögonen ska ha olika tjocklekar och avståndet mellan dem ska vara så högt som möjligt.

Studier utförda i Danmark visar att traditionella fönster uppnår nästan samma ljudisolering som ljudisoleringsfönstren redan vid montering av fönsterfönster med 4 mm glas.

Om ett glas med ljudabsorberande egenskaper i produktfönstret används, uppnår det värden som är mycket bättre än moderna konstruktioner.

Källa: Bygg och bevara

ADVERT

Mest populära