All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Fönster tvättning på 1-2-3

Sola lyser - även på dina fönsterfönster. Och det är först när du ser hur smutsiga de verkligen är.

Men vad ska du verkligen använda? Den praktiska universella flaskan från Jif, Zalo eller kanske den goda gamla nylonskålen som den tidigare generationen svor till? Eller är det att vissa hävdar att det är bäst att bara använda vatten, nagel och en ren trasa?

Vi har testat för dig och här är de bästa tipsen.

Starttips

Viktigast, starta inte fönstret tvätta när solen är värst. Obehagligt för dig och det är omöjligt att se om det färdiga resultatet blir bra eller inte.

när solen skiner så torkar vattnet snabbare eftersom vägen är varmt, och du har mindre tid för dig att få fönstren trevlig och smidig. Hemsk irriterande att slå sig ner i soffan på kvällen, bara för att se att rutterna är missfärgade när solen har gått ner.

Det finns många produkter och hjälpmedel, men du får mycket vatten, nagel och en trasa.

Så om du inte kan njuta av solen medan det är på och bestämmer dig för att tvätta fönstren, använd kallt vatten. Annars är huvudregeln att varmt vatten tvättas bort, smutsigt bättre. På vintern finns det följaktligen uppvärmning av vatten som kommer, ofta med en liten alkoholinnehållande produkter, såsom spolarvätska i tvätt hink.

Oavsett vad du föredrar för produkter och hjälpmedel, se till att dukarna, kuddarna, etc. är rena och alla. Resultatet kommer att bli mycket bättre om skrap inte är smutsig eller skadad efter den senaste gången du tvättat fönster och en bra duk som inte kommer att lämna mer på glasytan än det tar bort är viktigt.

Se till att du har en ren och torr trasa för att avlägsna överskottsvattnet från nageln och mot fönstrets hörn. Det kan också vara trevligt med en trasa för att ta bort smuts från ramar och golv.

Så tvätten själv

Då var det diskbänken. Vad ska du använda? Det finns en massa strängar och produkter där ute, men det enkla är ofta det bästa.

Använd inte grön tvål och liknande eftersom det är mycket svårt att ta bort tvålrester och fett efteråt.

Salmiakk och Zalo är trevliga alternativ, eftersom de är båda fettlösliga. De tvingar utan tvekan tvätta fönstren rena, men akta dig för skum och tvåltest. Och kom ihåg att du med ammoniak måste använda kallt vatten, samtidigt som noga med att torka bort snabbt så inte ammoniakvatten löser färgen.

Produkterna på marknaden är alla bra, så vad du föredrar är smak och nöje.

Så att skölja väl är med andra ord ett viktigt nyckelord. Det kan också vara lite lättare att dra nålen över fönstret när du använder sådana produkter.

Jif Window Spray är också en produkt som är lätt att använda, och det gör också fönstren rena och rena. Spraya bara och använd nålen efteråt. Detta är dock det dyraste alternativet, och billigare produkter gör helt samma fördel.

En så kallad nylon tvätt i diskbänken fungerade också mycket bra på smutsiga fönster och köpte i butiken för cirka 30 kronor. Plus för instruktion på röret. Använd en svamp eller trasa för att tvätta över fönstren och sedan gå över med en ren torr trasa. Här är det mindre sköljning än med Zalo, och det är lättare att undvika tvålfläckar. Även om det bara fungerar med tyg, kan du njuta av lyxen med en spik.

Både salo / salmiakk, glasspray och nylon tvättar fungerade bra för att få torget rent, så det handlar om smak och nöje. Skillnaderna är minimala, det är också jobbet att bli av med fina resultat som är utmaningen.

Dosen lämnas emellertid till dig själv med Zalo, salmiakk och fönsterspray, och det är svårt att veta hur mycket du verkligen behöver.

För bästa resultat

Nålen är det viktigaste hjälpmedelet för tvätten, och du får ner det för några nivåer.

När du använder nålen är det viktigast att hålla en stadig rörelse. Lyckas du att undvika ränder på fönstren. Känn fönstrets ytterkant upp och ner och vrid sedan mot centrum efteråt. Det ligger i kanterna de flesta människor drunknar, och det är ofta här som blir ful och ful.

Nålen är viktig för ett jämnt och jämnt resultat utan vattenremsor.

Om du inte klarar det bra med nålen kan du gå över med en ren, torr trasa längs sidorna efteråt. Var försiktig så att du inte använder en trasa som lägger, använd mikrofiber.

Du kan även använda tidningen för att ta bort ränder, men det är tidskrävande. Om du använder nal kanske du vill spara dig själv denna garanti. Och om du har en läderstöd, glöm bara skrivarvärden en gång för alla. Hårbotten absorberar överskottsvattnet och lämnar rutorna tomma och fina.

Kom också ihåg att för lite vatten eller dra nålen över samma ställe flera gånger för att "försäkra" att du har blivit av med allt, gör det ofta värre. Då glider nålen inte väl över fönstersytan, och det blir svårt att få det smidigt och smidigt utan ränder och sköldar.

Kort sagt blir du väldigt långt med en bra mikrofiberduk, vatten och nagel. Fönstret som jag tvättat helt utan tvättmedel, bara vatten, var faktiskt också snyggt och rent.

ADVERT

Mest populära