All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Blir din sommar svart?

I morgon kommer analoga televisionssignaler att stängas av i Aust- och Vest-Agder. Förmodligen har de flesta boende fått det med dem, men har du analog antenn i kabinen, går du sommaren inför en svart TV-skärm.

Hur man får digital-TV i kabinen

Enligt ett meddelande om konsumentombudsmannen ska TV-tittare som för närvarande får analoga TV-signaler via konventionell antenn, så snart som möjligt hämta nya tv-erbjudanden från antingen kabel- TV, satellit- / satellit-TV, bredbandstelefon eller digitalt marknät. Om du inte vill ha en TV-fri sommar då.

Om du får TV-signaler via kabel-tv, satellit / satellit eller bredbands-tv, påverkas inte avstängningen. Om du har RiksTV hemma kan du ta avkodaren på stugan. Men är stugan antennen tillräckligt bra?

Läs mer om hur du får TV i kabinen i vår guide.

TV-fri stuga

Om du sällan använder TV: n och väljer inte att installera digital-TV, men bara behåll enheten för att titta på en film eller två, undviker du licensen. Du bör bestämma detta om några veckor.

- Om du befinner dig i denna situation måste du rapportera detta till NRK-licensavdelningen. Observera att meddelandet måste ha inkommit av licensavdelningen innan den nya lanseringen, dvs. före den 1 juli 2009, anges på konsumentombudsmannens webbplats.

Ny TV i kabinen? Alla våra tv-tester finns här.

ADVERT

Mest populära