All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Kommer detta vara nästa år roligaste bil?

Det kan inte vara så många kända att Caterham och deras Super Seven. För att göra en lång historia kort. Caterham var en gång en stor återförsäljare av Lotus och de hade stor framgång med Lotus Super Seven. När Lotus inte längre ville producera bilen 1973 tog Caterham över produktion och bygger världens mest trafikerade bil idag. De väger mer än 500 kg beroende på utrustning, och du får dem med 80 till 320 hk motorer! ! !

F-1 Technology

Tidigare har Caterham blivit en seriös konkurrent av konkurs Lotus. De satsar i Formel 1, det har nyligen kommit två nya Super Seven-modeller och nu lanserar de en helt ny tolkning av Seven, som de ser det i framtiden. Konceptbilen Aeroseven är byggd av Formel 1-laget och består mest av lättviktigt kolfibermaterial. Monocoque, paneler, ratt och stolar är byggda i materialet, och även om Caterham håller fakta nära bröstet väger vi ca 600 kg.

Digital

Borta är biltema rocker switcharna. En toppmodern digital display styrd av kolhjulet ger dig all information, ett antispinnsystem gör det möjligt för ensamstående människor utan död att utnyttja bilens potential. Motorn får en trippad Ford Duratec-motor med 240 hästar som ansluter till en sexväxlad manuell lådan och bilen får en startstyrning som skickar rätt mängd kraft i marken. Det kommer att hålla en acceleration till 100 kilometer i timmen på mindre än fyra sekunder.

Om det är i produktion är det förmodligen inte länge innan vi ser en starkare version med motor och drivlinje från nykomlingen Seven 620R. Det vill säga en hastighetsmätare på 310 hk och en sexväxlad sekventiell växellåda. I dagens bil får du 0-100 på 2, 8 sekunder om du blir fast i marken.

ADVERT

Mest populära