All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Kommer att granska föräldrar köper

Driver priser sky

Företrädare för flera danska partier tror föräldrarnas köp av bostäder för barn snedvrider bostadsmarknaden och bidra till att tryck lägenhet priser upp. Nu kommer de att göra en lösning med skattereglerna.

Det är när fastigheten säljs vidare att problemen uppstår. Föräldrar sälja fastigheten till sina barn när de har råd att ta över basen och därmed undvika undan med en bråkdel av den skatt de normalt skulle ha behövt betala för vinsten av försäljningen av hyresbostäder.

Barnen i sin tur kommer inte bara att ha en betydande minskning pris när de köper sin första bostad, men när de säljer fastigheten de får skatte fördelen av att ha bott i lägenheten. (Med tanke på att de har bott där under det senaste året.)

- Regeringen bör ta initiativ till en sanering av föräldrarnas inköp och ta en kritisk titt på rimligheten i de vinster som du kan få ut av detta. Att föräldrar hjälper sina barn, jag har inga problem, men de kan inte vara rättvist att man också skulle kunna få en så stor skatteintäkt, säger Jytte Andersen, tidigare bostadsministern till Jyllands Posten. dk.

Enligt Jyllands Posten är rekordhöga efterfrågan på små lägenheter i de större studie städerna, och tills du börjar i september räknar danska myndigheter som någonstans mellan fem och sex miljarder danska kronor kommer att förändra händer i samband med föräldrarna som köper lägenheter för barn.

En smart idé?

För dem som vill investera i bostäder, samtidigt vill att besparingar måste gynna barnen, kan det vara en god idé att använda det egna kapitalet i en lägenhet som barn senare kan flytta in.

Klicka här för att läsa Mer om fördelarna och nackdelarna.

Klicka här för att komma direkt till DinSide Bolig Apartment för barnens räknare.

ADVERT

Mest populära