All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Låter dig in på Hitta

I skrev mars DinSide att förvaltningsmodellen och departement förespråkar att alla ska få marknadsföra sina bostäder till salu på nätet i samma webbportaler som agenter använder. Konkurrensverket har också enats om att privatpersoner ska kunna få tillgång till Finn och Tindes bostadsportaler.

Nu antar konsumentrådet förslaget att privatpersoner som säljer bostäder borde ha tillgång till reklam på webbportalerna.

- Undersökningar visar att 90 procent av bostadsförsäljarna vill annonsera på Internet berättade rådgivare Cecilie Asak till konsumentrådet i ett pressmeddelande.

Förbudet är därför ett hinder för konsumenterna att sälja sina hem själva. För det är de i princip tillåtet att.

tror inte att det kommer att finnas fler tvister

Konsumentrådet tror inte att det blir fler konflikter efter köpet mellan privatpersoner, även om de får tillgång till marknadsföra sina hem portaler. De hävdar också att det kan vara lägre transaktionskostnader om köp och försäljning av bostäder om privat får tillgång till samma reklammarknaderna som agenter nu anställa.

- Konsumentrådet rekommenderar att fortsätta den ekonomiska avräkningen till fastigheter eller advokat, påpekar Asak.

Kommer mäklare att svara med sin egen portal?

Fastighetsmäklare har tidigare uttryckt sin skepticism att vanliga användare borde kunna annonsera sina hem på Finn. Tidigare i sommar vi skrev om Fastighetsmäklare planer på att starta ett hem portal i konkurrens med Finn. nr. Denna åtgärd kan vara mer relevant nu.

- Vi har tagit ett intitativ att se om fastighetsbranschen är redo att göra detta, och tanken är att detta kommer att ägas av olika fastighetsbolag, som tillsammans driver tjänsten säger Christian Dreyer, chef för NEF att DinSide i juni. - Detta görs redan i Danmark och Sverige, där fondkommissionsfirmor Freehold bostads portaler.

Hitta visar mer än du tror ...

ADVERT

Mest populära