All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÄR det enskilt kanalval?

En arbetsgrupp kommer nu att undersöka framtiden för norska TV-apparater varje dag. Även om media myndigheten flaggade att de var motståndare till fri kanalval och de stora etablerade tv-distributörerna hävdar att fria val kommer att ge mycket dyrare tv-kanaler, kommer en arbetsgrupp nu att titta på det framtida TV-utbudet med konsumentintressen i fokus .

- Undersökningen måste lyfta fram alla relevanta aspekter på denna marknad, och vad vi i detta sammanhang också ser ut är möjligheten att öppna nätverk i Norge, säger konsumentombudsmannen Bjørn Erik Thon i ett pressmeddelande.

Läs också. 4 av 10 nordmän vill betala 40 kronor per kanal för att välja fritt

Kommer resultatet att vara sämre än kvalitet?

Konsumentombudsmannen Bjørn Erik Thon stöder undersökning av möjligheterna till fritt kanalval. Foto: Konsumentombudsman Visa mer

Öppet nätverk kan innebära ökad valfrihet för dig och jag. Om valfrihet mellan alla programinnehållsföretagen introduceras, kan du välja - och inte minst wreckage - i TV-kanaler. I dag berömmer du erbjudandet från distributören som äger kablarna till ditt hem och dessa erbjuder alla de olika paketlösningarna som vanligtvis består av kanaler du vill ha och kanaler du inte bryr dig om.

Läs också: Olyckliga kabel-TV-kunder

Men om färre spelare som ett resultat av detta kommer att investera i infrastrukturen blir kvaliteten sämre. Transport- och kommunikationsdepartementet fruktar att detta kommer att bli resultatet om kanalvalet släpps.

- Det är inte säkert att nätverket öppnas nu, och då måste transportdepartementet ingå detta med öppet sinne. Undersökningen bör undersöka huruvida öppna nätverk kan vara en bra idé eller inte, så vi kommer att diskutera detta när de är färdiga, säger Thon i pressmeddelandet från konsumentombudsmannen.

ADVERT

Mest populära