All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Kommer att köpa / buy-fråga

Hella Jongerius:

Hella Jongerius' Polder soffa för Vitra har varit en succé från starten 2005. Jongerius är känd för sin noggranna hantverk, och även om soffan kan se lite slumpmässigt, är det noggrant planerat. Kuddarna kan monteras på olika sätt, och det ser snygg ut utan att bli för tight. Soffan finns i tre storlekar och kostar mellan 46 000 och 56 000 kronor.

Det här kan vara lite fel för den blygda konsumenten. Men man behöver inte betala cirka 50 000 för att få Hella Jongerius i huset. Istället går vi till Ikea. Att inte hitta kopian, utan att föra oss en av Jongerius vaser hemma. För 349 kronor. Vasene PS Jonsberg kombinerar hantverkstraditioner med massproduktion, inklusive mönstret målade eller stoppas för hand.

Vi gillar: Elegant svartvitt mönster. Detta går igen i Marcel Wanders filt för Moooi, Matryoska Eské för Habitat och Ice Age Collection för Puma. Foto: Moooi, Habitat, Puma mer

Marcel Wanders:

Det är tillåtet att drömma om den holländska Wonderboy exklusiva möbler. Vi skriker bara på sin Moooi Carpet-modell 6 från 2005. Det är speciellt det snygga svartvita mönstret vi kan tänka oss. Det är tillåtet att drömma. Tyvärr talar vi inte Ikea priser här.

Under tiden ser vi fram emot Wanders strandsamling för Puma, med några mer budgetvänliga priser. Om det inte finns i vardagsrummet, låt oss få tillbaka det på stranden. Och i poolen. Och vi har redan avsatt medel för en av sina matryoshkainspirerte inramade uppsättningar habitat Vip för barn insamling för att lagra diverse artiklar i våra hyllor.

Vi gillar Sandells tight men avspända fåtöljer (från vänster): Elena för B & B Italia, lömsk för barn från Ikea, Vago från Ikea. Foto: B & B Italia, Ikea mer

Thomas Sandell

Den svenska arkitekten Thomas Sandell är tillräckligt för en av de största prisskillnaderna i den här artikeln. Det finns inte ens någon punkt drömma om en av sina nya lägenheter i Lidingö utanför Stokcholm, men vi är lite hänförd av stolen Elena han har skapat för B & B Italia. Helst skulle vi ha det i blått.

Ja, vi vill, men vår revisor säger säkert nej! Det är bra att vi kan ge junioren en ljusblå Sandel stol. Lame från Ikea (545 kronor). Och vi nickar till Sandells designsprog i Vågö stol + plaststol till trädgården (NOK).

Vi gillar: Detaljer som inte nödvändigtvis visas vid första anblicken. Liksom i Norge Says'stol och soffa Tipo för L. K. Hjelle (kolla kontrasterande färg under sittdynan!) Och rätter heller för Porsgrunds Porselænsfabrikk (handtaget är genomskinlig). Foto: L. K. Hjelle, Porsgrund Visa mer

Norge säger:

De tre designern i Norge Säger verkar leverera prisbelönta mönster på monteringslinjer. Det finns speciellt två saker om sina produkter vi står inför: De små detaljerna som inte är synliga vid första ögonkastet och den snäva, enkla stilen.

Problemet uppstår när soffan vi har sett är värd två månadslöner. Innan skatt. Då är det en liten tröst att man kan köpa Norway Says' undertecknad produkter både Ikea lampa midnatt, och i vår kommande fullt två porslin de har utformats för Pors Porselænsfabrikk, Ljus och Nor.

Vi gillar: Täta linjer, kall metall, varmt ljus. Vi finner detta i Ginko - Norge Says 'nya taklampa för Örsjö - och även i midnatt - den rimliga Ikea vägglampan. Foto: Örsjö, Ikea mer

Design i alla prisklasser på DinSide:
  1. Kontrollera priset innan du köper kaffe
  2. Ser du en skillnad mellan lyx och låg kostnad?
  3. Prisskillnad: Mer än 1.000 procent
  4. Den outmodade i
  5. har orsakat personskador
  6. En produkt - Tre priser

ADVERT

Mest populära