All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

2015 Blir året för koppar apelsin

För 2014-träffen Nordsjö blinkar med den blågröna skuggan Teal som årets färg. Nästa år tror de att vi kommer att flytta i en långt varmare riktning. Kopparorange är årets färg 2015.

Utbredd forskning om förutsägelsen

Varje Nordsjön presenterar fem nyckeltrender och ett års färg i sin färgbok Color Futures. Boken är en global produktion där världens främsta experter på färg och design har samlat tankar och idéer om nästa års trender och färger.

- Color Futures är ett omfattande arbete med kreativa experter från olika delar av världen. I samarbete med våra designers överförs dessa tankar och idéer till nyckeltrender och färgpaletter. Vi är nu på väg mot en varmare palett som ersätter det coola och gröna som har segrat de senaste åren, säger Per Nimér, designchef på Nordsjö.

Baserat på omfanttende forskning panel landade på den varma och harmoniska färger Copper Orange som år Färg 2015

Lätt att matcha

En klar gul är en bra kombination mot koppar orange.

Koppar Orange är en slags mellanprodukt mellan röd, orange, rosa och koppar. Det odefinierbara efter färg gör det lätt att matcha och kombinera med andra färger och material, men trenden panelen pekar på ljust rosa, sand toner, klar gul, klar vit, trä och koppar som särskilt bra kombinationer av färg.

- Årets färg speglar och kompletterar de stora trenderna vi letar efter nästa år. Koppar Orange är magnifik i all sin enkelhet. Matchande kopparorange med andra nyanser av apelsin eller metallfärg, som guld, ger dig ett trendigt utseende. Det fungerar också bra med naturliga toner och passar lika ljus som mörka skogar, säger Per Nimér.

ADVERT

Mest populära