All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Varför vitt arbete?

hantverkare från svart hell

  1. varningssignaler
  2. - Jag gjorde det för att vara typ
  3. Skriv alltid kontrakt
  4. Varför vitt arbete?
  5. För att du har alla dina kläder torra

Försäkring

Svart arbete är inte nödvändigtvis billigt. Du kommer snart att lära dig om problem uppstår. Försäkringsbolag kräver att ett antal strukturella förändringar utförs av auktoriserade yrkesverksamma. Till exempel täcker försäkringsbolagen inte vattenskador på byggnader på grund av felaktigt arbete eller ohållbara produkter. När badrummet ska renoveras är du därför på den säkra sidan om du använder proffs med våtrumsintyg.

Om du till exempel uppleva en vattenläcka från ditt badrum, skulle inte försäkringen detta om det inte görs av proffs enligt reglerna. Och trots att din hantverkare aldrig är så upptagen idag är det inte säkert att han tar ansvar om något händer. Har du fått ett jobb gjort svart, kommer du att ha problem att bevisa något annat, så med andra ord: en billig svart arbete i dag kan kosta dig tiotusentals per år i framtiden.

Läs mer om den våta normen här.

Klagomål

Om du upptäcker att du saknar, tar bort arbete eller dolda fel kan du klaga till en mervärdesskattande hantverkare. Du kan naturligtvis också klaga till en svart hantverkare, men frågan är att han kommer att göra något åt ​​det. Till exempel: Om han blinkar och avstår från allt ansvar. Vad händer om han hävdar att det har funnits några hantverkare och gjort justeringar efter honom? Kan du bevisa att han har varit i din lägenhet och att han har gjort jobbet?

Klagomålet kommer också att bli betydligt lättare om du har tecknat avtal med din hantverkare. Klicka här för att läsa mer.

Försäljning av hus

Om du säljer ditt hem, är det värt guld för att kunna dokumentera att arbetet utförs av kvalificerad personal - och att få denna dokumentation måste jobbet gjort vitt. Och saknade eller otillräckligt underhåll eller renovering kommer att bidra till att hålla priset på din lägenhet ned - särskilt när det gäller struktur saker som golv, väggar, elsystem, VVS, etc.

Kom också ihåg att du kan bli skadeståndsskyldig som inträffar upp till fem år efter att du har sålt ditt hem. Så även om du torkar alltid golvet när du duschar, kanske nästa ägare inte. Och om du inte har några kvitton eller papper för korrekt utfört arbete, kan du plötsligt hållas ansvarig.

ADVERT

Mest populära