All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Varför måla fönstret med en annan färg än vit?

- Vi går mot en period då vit börjar förlora status och funktion, säger färgexpert Dagny Thurmann-Moe. Hon är känd som en ivrig talesman för att vi ska använda fler färger eftersom vi behöver impulsfärgerna för oss. Och hon tror att vi måste befria oss från gamla tankar om vad som är rätt och inte.

Vit inte neutralt

Hon tycker att det är en missuppfattning att vit är neutral.

- Vit spelar mer på kontrast med färger än harmoni, säger hon, och förklarar att vitt inte är en del av färgerna i färgcirkeln, och därmed kommer att skapa kontrast mot färgerna.

Integrerad helhet

HARMONY: Fönstren i köket är målade samma mjuka nyanser av blågrön som väggarna. Med köksluckor i en mörkare nyans av samma färg och en liten röd kontrast detta är en enkel palett som skapar en avkopplande och tyst rum. (Foto: Margaret "> Harmoni. Fönstren i köket är målade samma mjuka nyanser av kricka som väggarna De köksluckor i en mörkare nyans av samma färg och en liten röd kontrast detta är en enkel palett som skapar en avkopplande och tyst rum (Foto:.. Margaret

- kan man säga att fönsterkarmar är i färd med att få en del av färgpalett, i stället för att stå vid sidan, säger hon

Dagny påpekar att detta gäller inte bara fönster, men också golv, tak och taket

mjukare och mer sofistikerade

-. mer komplexa färgpaletten ger jämnare och mer sofistikerade uttryck det är spännande och mer utmanande att lyckas, särskilt om. sill bör inte ha samma färg som väggen. Men när du lyckas, blir det magiskt, säger hon.

lättast med färg som väggen

hon säger att den enklaste och mest populära är att välja samma färg på fönstren på väggarna och möjligen tack.

- Det ger ett elegant uttryck och gör rummet utanför Fönstret, utsikten verkar bättre, säger hon.

Det här är en lösning som hon rekommenderar att alla försöker. Det är lite mer utmanande om du vill ha andra färger.

Läs också: samma färg, olika färg

Kontrast: I detta rum finns en mer komplex palett som ger rummet en sofistikerad och eklektisk uttryck. Bröstpanelen och fönstren är målade i färgen Old Wine, Wallpaper Skin Powder och andra Old Rose-målningar, allt från Pure & Original. (Foto: Margaret "> Kontrast: I detta rum finns en mer komplex palett som ger rummet en sofistikerad och eklektisk uttryck Brystingspanelet och fönster är målade i färg gammalt vin, väggar Skin Pulver och andra lister Old Rose. alla Pure & Original (Foto:. Margaret

tänka utanför boxen

VISA: Här fönster samma färg som väggen, en harmonisk övergång med fokus på utsikt snarare än att markera fönsterkarmen.Effekten blir bekväm och elegant. Färgen på väggen och fönstret kallas landskap. (Foto: Margaret de Lange / Pure & Original) "> VISA: Här fönster samma färg som väggen, en harmonisk övergång med fokus på utsikt snarare än att markera fönsterkarmen Effekten är bekvämt och elegant Färgen på väggen.. . och fönster som heter Liggande. (Foto: Margaret de Lange / Pure & Original)

Även om hon använder mer än glad färg tak och fönsterkarmar när hon gjorde ett färgämne projekt med färgleverantör Pure & Original tidigare i år, var färgen . taket och fönstren ett klassiskt lägenhet med högt i tak och stora fönster var både sofistikerat, elegant och personlig med nya färger

se lägenhet här. en utsökt färgupplevelse

- Här ville vi visa en mer komplex användning .. färger och inspirera människor att tänka utanför boxen den vita tak och fönster i dessa rum skulle helhet blir mindre harmonisk rätt använd starka färger upplevde också bra och harmonisk, säger färgexpert Dagny Thurmann-Moe

FRAME. < 999> Färg och nyans e måste försonas med önskad atmosfär och stil på rummet. I detta moderna rum blir den mörka färgen en spännande ram runt utsikten. Väggarna är målade i turkiska blå nr 54 från Flügger. (Foto: Flügger) "> FRAME: Color och skugga måste förenas med hänsyn till den önskade atmosfären och stil i rummet I denna moderna rum är den mörka färgen en spännande miljö för vyn Väggarna är målade i turkiska blått.. nr 54 från Flügger (Foto: Flügger). TYST:

Här händer mycket med förlust, tull kilar och möbler helheten lugnade ner och få en intim känsla med mörka fönsterkarmar tapeter och tyger från Harlequin / tapeter hus... (Foto: Tapethuset) "> KORREKT: Här handlar det mycket om tapeter, takräcke och möbler. Hela är lugnt och får en intim känsla med mörka fönsterramar. Tapeten och textilierna är från Harlequin / Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

ADVERT

Mest populära