All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Varför dricker Jeppe?

De senaste månaderna har jag haft med ett antal olika hantverkare att göra. - Får du att var den eviga perk när jag berättade för vänner och visste om några mycket ambitiösa renoveringsplaner.

- Naturligtvis Jag svarade optimistiskt och fullt av förväntad livslängd. - Jag litar på hantverkarna. Det gäller bara att behandla dem ordentligt.

Detta mottogs med en massa olika reaktioner: förlöjliga, misstro, ögonbryn fringe höjd, totalt obegripligt och lätt fnissande, men en och alla tyckte samma sak: Flickans måste vara galen.

Men jag var övertygad om motsatsen.

Hönan eller ägget

Inspirerad av hönan och ägget-problem i Jeppe på Bjerget (drycker Jeppe eftersom Nille beats, eller slå Nille eftersom Jeppe drycker?) Var hypotesen jag skulle undersöka följande: Finns det en massa nonsens och bråka med hantverkare för att vi förlorar dem eller förlorar dem eftersom det finns så mycket skada med dem?

Vad är den faktiska orsaken och vad är konsekvensen? Eller för att göra det lite enklare: vem är fel är det verkligen?

Strategin var därför att avlägsna en av de möjliga anledningarna till att se om jag kunde stoppa den onda cirkeln. Och medan det kanske inte är lättast, var det åtminstone mest realistiskt att utreda det faktum att jag själv var orsaken.

Tog fel

jag trodde därför att behandla hantverkare som ambulerande äldre, som lyckas få upp på morgonen, kommer när de lovar, inte fuska på skatter, hålla deadlines och faktiskt göra en alright jobb - när de gör det räcker

Anger någon som de är lata och gör ett dåligt jobb, då de gör det, tänkte jag - men inte till dem med hårstråna och berätta för dem hur bra de är, så de kommer förmodligen arbeta lite extra.

Så misstag kan tas.

Två månader och (iiiik) mina första två gråa hår senare (vi hoppas att de verkligen bara är lite askor), var slutsatsen att min teori inte fungerade på någon nivå. Där jag hade valt att lita på att hantverket gjorde jobbet på den överenskomna tiden, tog det både oförskämd lång tid - och arbetet visade sig vara otillräckligt.

Där jag visade mig Iron Iron, och stod upp för möten med hantverkarna i kostym och mördare stövlar, gick det mycket bättre. Gränser ställdes in, gränserna gick inte över och (åtminstone tydligen) inga ömma gruvor var de gånger jag inte var uppmanade att se hur arbetet gick.

Det finns därför hederliga undantag. (Vare sig det är på grund av min hantering av situationen, eller helt enkelt större professionalism eller arbetsmoral av hantverkssidan, känd dock.)

Min forskning är tyvärr inte tillräckligt bred för att försvara någon vetenskaplig slutsats (även om jag vet vilken riktning Jag är också emot).

Fem tips

Men vad jag kan göra är att dela mitt recept på hur du bäst kan styra dina hantverkare.

Fem bra tips för att få dig den senaste hantverket att leverera det han lovar:

  • Skriv kontrakt. Du kan ladda ner ett gratis hantverkskontrakt här.
  • Kontrollera ditt arbete varje dag, och aldrig på vanliga tider. Proverna är bra. Så här ser du om de faktiskt är där de säger att de är och gör vad de ska göra
  • Skriv ner hela vägen. Har de inte varit där en dag, fråga varför nästa gång du ser dem.

  • Prata med dina hantverkare. Vänlig, men bestämd. Ge beröm när det behövs och konstruktivt ris när det behövs.
  • Var professionell till hands. Titta på dig själv som byggare. Om du inte tar det helt med hjälm och skyddsglasögon - gräva 80: e makt kostym och klä dig som din chef på kort tid.
  • Lycka till!

    ADVERT

    Mest populära