All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Varför välja en robotgräsklippare?

Oddmund Ihle, produktchef på Husqvarna, har flera bra tips om vad man ska tänka på när man väljer en robotgräsklippare.

- Det viktigaste är att säga att du inte behöver rena linjer och platt terräng för att köpa dig en robotklippare, säger Ihle.

Har du grov terräng?

Bara de senaste tjugo åren har dessa klippor varit på marknaden och mycket har ändrats vid den tiden.

En vanlig idé är att en sådan snitt bara är för de med stora trädgårdar, äldre och de som har för mycket pengar kvar.

Nu kan du få robotklippare från 6000 till 40.000 dollar. Vad som skiljer det dyraste från det billigaste är området och terrängen som man klipper av att klippa - ju mer grov terräng, desto dyrare är klipporna.

- Det vanliga misstag folk gör är att bara tänka på området, men terrängen har mer att säga. Du kan välja en klippa som går till 500 kvadratmeter, men det finns fler stötar och suger i gräsmattan, kapaciteten sjunker, säger Ihle.

I stället för att fylla bensin laddas den med kraft. Laddningstiden varierar, men det tar inte längre än en och en halv timme.

Läs också:

11 underbara ögonblick där naturen har tagit över övergivna hus

Har du undrat på vad som händer med övergivna hus som stående år efter år? Ta en titt på dessa 11 exempel och imponera på hur kraftfull natur ...

Under en sommar debiterar du mellan 20 och 100 kronor.

Nice allergi

Mer väljer att köpa en robotgräsklippare, men de som gynnas mest av det är allergiker, äldre, personer med stor tomt och de som har lite tid över.

En robotskärare är tänkt att ha samma livslängd som en vanlig gräsklippare, och det är mellan 10 och 20 år.

Det är mycket sommar du behöver inte klippa gräsmattan och den nyinköpta gadgeten blir mer som en tjänst än en produkt.

- Det finns många av våra kunder som till och med döpar sina robotskärningar. Ofta ringer kunderna och förklarar att "Anton" har slutat mitt i gräsmattan och undrar varför, Ihle skrattar.

Ett litet urval av vad som finns på markeded: Honda Miimo HRM 310, 18 900 kr, Robomow RC306, som du kan läsa mer om längre ner, 11 990 kr (Felleskjøpet), Gardena R160, vilket var den högsta provresultat, 18 490 kr, Stiga 140, 11 195 kr (Tretti. Nej) och Husqvarna 330X, 24 690 kr.

Läs också:

12 steg till en lyckad flerårig säng

Ska du göra nya stauebed? Se till att plantorna får en bra utgångspunkt genom att lägga ner en del preparat när du gör sängen.

Få en ny gräsmatta på natten

Med en gräsklippare kan du få den nya gräsmattan när som helst på dagen utan att stör dina grannar.

De har hela tiden och du kan ställa in både tid och veckodag.

Har du barn som leker på gräsmattan kan vara ett bra alternativ att låta det roa på natten.

- Rockersna har en varierande ljudnivå från 60 till 75 decibel. Våra nyaste ljud inte mer än 60 decibel, vilket betyder att jag kan sova med fönstret och inte vakna av gräsklipparen precis utanför, berätta för Ihle.

Knivbladen på klipparen är mycket små, vilket ger låg ljudnivå. På det här sättet förstör du inte företaget till din granne när du senar en natt, bör den gröna platsen trimmas.

Styr klipparen med mobilen

Det finns alltid mobila applikationer som gör våra liv enklare, nu har Robomow också tagit en till sina robotgräsklippare.

Med detta kan du styra exakt var, när och hur länge det ska skäras. Via appen kan du planera din klippning i en vecka framöver.

Läs också:

Vilka häckar ska du välja?

Hedge är mer än thuja. Gör ett tankeväckande val innan du väljer hedgeplantor.

Appen finns för både android och ios.

Testvinnare

Bästa konsumentwebbplats. nu nyligen testade robotklippare.

Testvinnaren är Gardena R160. Det är inte en av de dyraste, men det måste vara pålitligt, effektivt, enkelt att programmera och bli lätt i terrängen.

I premiumklassen kommer Husqvarna Automower 330X bäst på grund av sin enastående prestanda, medan Gardena R50 Li är vinnaren av budgetkategori.

ADVERT

Mest populära