All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vem vill köpa en fastighet från Notar?

Vem vill köpa bostäder av Notar?

  1. Återkommande kampanjer

Tidigare i höst stoppade Notar en rikstäckande reklamkampanj efter att ha kritiserat kampanjen från flera lag. I den kritiserade annonsen hävdade de att en fastighet var såld av Notar för 2 miljoner kronor, medan bindningen i den närliggande fastigheten var 1, 9 miljoner kronor. Vill du läsa mer om den här frågan, klicka på länken till höger.

I tidigare annonser har Notar presenterat meddelandet att de hittar köpare som är villiga att betala mest för ditt hem.

Målta köpmän

Bild: Anne Angelshaug. Visa mer

Att högst möjliga är en bra säljare, är knappast kontroversiell, men hur är det med köparen då? Efter att ha sett dessa annonser vill du köpa en fastighet från Notar Estate?

- Jag har fått kommentarer från personer som säger att de skulle sälja via oss men inte köpt via oss. Men trots allt finns det inte många hemköpare som väljer bostäder från vilken mäklare som säljer fastigheten, säger presschef i Notar eiendom, Eivind Rodem.

Enligt Rodem riktas noters reklamkampanjer mot säljare.

- Trots allt är säljarna våra kunder. Men så fort en köpare anländer på banan, är vi både köpare och säljare, säger Rodem.

Räddar inte köparens flyg

Han är inte rädd för att inköp kommer att vara en bieffekt av de köpvänliga annonserna.

- Våra resultat hittills är mycket bra, och det finns inget som tyder på att köpare blir rädda av reklam. Det är uppenbart att säljaren och köparen har motstridiga intressen i första hand. Köparen vill betala så lite som möjligt, men det är marknaden som bestämmer priset, säger Rodem.

- Hur vill du karakterisera meddelandet i deras annonser?

- Vårt budskap är att det bara är ett pris som är viktigt. försäljningspriset. Många utskrifter på mäklaravgiften, men då kan produkten också vara sämre. För att uppnå bästa pris, marknadsför vi fastigheten optimalt, säger Rodem.

Optimal Marketing

- Vad sätter du i optimal marknadsföring?

- Fastigheterna annonseras till försäljning i Notar tidningen, fördelad i miljoner exemplar. Dessutom är vi den enda mäklaren med videovisning av alla hem på nätet, säger Rodem.

Han har inga siffror som visar att denna kampanj har resulterat i högre priser på Notar homes än liknande bostäder som säljs av andra mäklare. Rodem har inte heller några siffror som visar att det finns fler intressenter på Notars synpunkter eller att fler människor deltar i Notars budrundor.

- Skulle du ha köpt en fastighet via Notar?

- Jag får inte köpa i min egen portfölj.

- Skulle du rekommendera din bästa vän att köpa genom Notar, Eivind Rodem?

- Naturligtvis. Vi vet vad vi gör för båda parter.

Annonsen över kanten?

NOR Property Manager Svein Rønning svarar inte om han skulle handla med Notar, men han håller med Rodem att köpare huvudsakligen styrs av föremålet.

- Som köpare kan du inte styra vilken mäklare du föredrar att handla på, men av objektet, säger Rønning.

Han döljer sig inte för att ta bort Notars senaste reklamkampanj, som visar två olika priser för två identiska hus.

- Den här annonsen var över kanten, säger Rønning.

ADVERT

Mest populära