All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vitvaror som varar längst

Vilken Apparaten ska du välja? När man köper nya apparater, vare sig det är en tvättmaskin eller en spis, är det vanligt att titta på två faktorer: Egenskaper och pris.

En tredje, och inte mindre viktig faktor, är hur länge produkterna varar. Men det här är nästan otillåtet att testa. Den brittiska konsumenttidningen som frågade sina läsare för hjälp.

Se även: diskmaskinprov.

testpanel på 35 000

De samlade sedan och systematiserad feedback från 35 000 läsare, att ta reda på vilka apparater från tillverkare som följer bäst. Läsarna har rapporterat hur länge vitvarorna varade, några tekniska problem under vägen och hur nöjda de har varit med inköpet, skriver konsumentrapporten.

Användare har rapporterat tekniska problem, hur länge maskinerna har gått innan de har blivit kasserade och hur nöjda användarna är med de olika produkterna.

Vilka vitvaruproducenter är du mest nöjda med? Dela positiva och negativa erfarenheter i debatten längre ner på sidan.

Det är värt att notera att testet har tagits med olika typer av modeller. Det kan finnas undantag för vissa modeller inom olika märken. Resultaten ska ändå ge en god indikation på vilka märken som är bra på vilken typ av apparater.

Tyska är topp

Bosch, Miele och Siemens gör bra på de flesta produktgrupperna. I tabellen nedan kan du se vilka tre märken som gjorde bäst i varje kategori.

De mest bestående vitvaror (Topp tre varumärken inom varje produktkategori)
Produkt Brand Antal kopior testade Tillförlitlighet
Bricka Miele 460 95 < 999> Bricka
Bosch 1890 92 Bricka
Zanussi / Electrolux 584 91 Tumbler
Siemens 50 98 < 999> Tumbler AEG / AEG-Electrolux
104 91 Tumbler Zanussi / Electrolux
317 91 Dish Bosch
1599 < 999> 92 Dish Siemens 174
90 Dish Miele 322
90 Frys enhet Siemens 110
96 Frys enhet LG 172
91 Frys enhet Bosch 723
91 Kylskåp Bosch 428
96 < 999> kylskåp Electrolux 82 95
kylskåp ADG / AEG-Electrolux 72 94
Källa: Vilken Se alla resultat här. Den svagaste länken ... Det vanligaste misstaget av tvättmaskiner är utdumping vatten, ofta som ett resultat av det där fastnade och täppa till avloppet. Dörren och trumman är andra svaga punkter. Dörren är en svag punkt för torktumlare samt motorproblem. De flesta rapporterade problem med värmeelementet.
Mer än hälften av de fel som rapporterats på diskmaskiner orsakade vattenpumpning, medan kontrollsystem / elektronik och dörrproblem är andra typiska fel.Endast termostaten och dörren rapporterades på både kylskåp och kylskåp - men termostaten felfrekvensen var signifikant högre när kylskåpet (69 procent) användes för kylskåp (30 procent).

Källa: Vilken konsumentrapport

ADVERT

Mest populära