All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vilken snöskoter är bäst för dig?

Om du har bestämt dig för att shoppa på snöskoter, finns det flera saker att tänka på innan du väljer en modell. Några fräschare är bäst på terrasser och stugor, andra sätter en fin vitsål över grusgårdarna, och andra blottar helt igen kullersten helt.

- Om du väljer en enstegs fräsning, borde du ha en solid yta eftersom det "slickar" substratet. Således kommer det att ta bort ett möjligt grusöverdrag. Det gör ett snyggare och snabbare jobb än en tvåsteg på en medelstor innergård med hård yta, det producerar tegelstenar från snötäckningen, säger Ståle Myrvang, försäljningschef på Hako Ground & Garden.

Om du har grusskydd ska du välja en tvåstegs freeroll. Det lämnar en vit såle på gruset.

- Om du har många böjande kanter ska du välja två steg. Det bryter isklumpar lättare än ett entréstadium.

Teststyrka

Innan du bestämmer, kontrollera om snöblåsaren är tillräckligt kraftfull.

- Kan det möta en kickmeie eller att hitta en snygg sko från sommaren? För att kontrollera om chassit är tillräckligt starkt kan du sätta dig i mitten av matningshuset och vagga lite, det är svårt nog, du märker att det är dåligt, du märker det för snabbt, säger Myrvang.

Se olika typer av snöskotrar här!

Noise?

Ståle Myrvang hävdar att vissa snöskotrar är tystare än andra.

- Bullernivån liknar alla snöblåsare. 70 procent av alla fabriker har motorer från Briggs & Stratton, och det är inte motorn som buller vid fräsning av snö, det är fräsande det är bullret. Det är tillåtet att använda hörselskydd. Kom ihåg att med strömstart sparas både din rygg och ditt hjärta.

Också var försiktig med kläder och var försiktig.

- Slå aldrig ner någonstans utan att motorn är avstängd.

Underhåll

De elektriska snöblåsarna behöver lite underhåll. Gå över förlängningssladden och se om den är full. Det kan kortslutning om sladden är sliten och möter våt snö.

- Om du har bensindriven måste du alltid komma ihåg att skalla olja. Gammal bensin hällde ut - bensin är fräsch. Från och med förra årets bensin stannar kvarnen.

Rengör alltid kvarnen vid sista användningen på våren och fyll på den nu. Också överväga om du behöver det på service. Läs bruksanvisningen för att få reda på den rekommenderade servicefrekvensen.

- Nya snöskotrar ska springa i 5-6 timmar, och sedan behöver du byta olja. Det är viktigt, säger Ståle Myrvang.

Se olika typer av snöskotrar här!

Bälten eller hjul?

Hako Ground & Garden och Berema är något oense om bälten är in eller ut. Ståle Myrvang i Hako Ground & Garden säger att 80 procent av försäljningen är hjulbarn, medan Bjørn Sommer, marknadschef i Berema, säger att 70 procent av de snöskotrar de säljer är med bälten.

- Vi finner att bälteskorrar är mer populära, eftersom de också kan frösa terrasser och hytter utan att skada ytan.Marktrycket är större med en hjuldrift. Men bälten är styva och hjulen är lättare att manövrera, säger Sommer.

- Bälten är svåra och tunga att gå vidare. Tänk på att bälten är långa, hjul är korta. Men på taket är bältet bra. Det är lättare att köra upp stegen, säger Myrvang, som upplever bra tider i branschen nu.

- Vi har sålt galen snöskotrar i år, dubbelt så mycket som vi trodde. Vi tömde även aktierna i Sverige.

Läs även:

Det här är de 10 mest populära kattraserna i Norge.

Här är de 10 kattraser som nordmännen är mest berörda med.

ADVERT

Mest populära