All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vilken har den bästa bilden?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi kan lika gärna klargöra det genast: I får denna prisklass Du är inte den bästa bildkvaliteten, och jämfört med vår favorit i LCD-klassen, Philips 32 ?? med ambilight är skillnaderna stora.

Fortfarande ?? Om du tar dig tid att ställa in TV: n, blir det bra.

För tv-signaler

Sagem på tv-signaler: EFTER kalibrering. Visa mer

Som vanligt var kontrasten och färgnivåerna alltför stora på båda modellerna när vi packade upp dem. Det kan vara meningslöst i ett förråd, men ser direkt strålande och brusande ut i vårt vardagsrum. Gimli skägg i Herrens trilogi var till exempel inte rödaktigt men hade en helt onaturlig grönhet över den. Efter att ha dämpat dessa två parametrar var det lyckligtvis mycket bekvämare att titta på båda modellerna.

Som vanligt på LCD-TV, är dock svart inte helt svart, inte heller detaljerna i mörka partier imponerar. (För att förtydliga lite: Du kan ställa in TV för att få bättre svartnivå, men den typ som är, desto färre detaljer har TV-apparater med dem.) Detta är dock något som vi känner igen från långt dyrare LCD-modeller.

En kanske ännu mer irriterande egenskap på tidigare billiga modeller har varit trenden med en hackig bild. När det gäller televisionssignaler har detta varit särskilt lätt att avslöja när vertikala och horisontella rulltext har kommit. Det var därför bra att se att ingen av testmodellerna var anmärkningsvärt störd av detta. Även om ingen av dessa modeller är i linje med en bra bildrörsmodell eller en dyrare LCD / plasma av samma årgång, måste vi erkänna att vi blev positivt överraskad. Baserat på priset är detta fullt acceptabelt.

Bild så WooYoung-modellen bestämde sig bäst när vi packade upp den från lådan. Faktum är att Sagemen hade mest nytta av bildjusteringar och slutligen hamnade med en något bättre detaljnivå i slutet. Vi noterar därför en rita på denna punkt.

Bäst på TV-kvalitet: 2 WooYoung ?? 2 Sagem.

Bildkvaliteten på DVD och Xbox

Det är oerhört viktigt att sätta dessa TV-apparater noggrant mer

Vi är ansluten till DVD-spelare via både SCART och komponentkablar, och som väntat vi föredrog bilden via kablar komponent och med DVD Spelaren sätter i progressivt skanningsläge. Nyckelordet är ökad detalj.

Här var det första intrycket att DVD-menyn såg bättre ut på WooYoungen. Tyvärr hade koreanerna lite mer hak i bilden än Sagemen, och det var särskilt fallet med kraftiga actionsekvenser och rutor på bilden.

Även detaljnivån på DVD-uppspelning var bäst på Sagem modell, och det tillämpas även om vi använt vår rena DVD-spelare från Cambridge eller vår DVD-inspelare Sony RDR-HX910.Om du står nära TV-apparater var verkligen skillnader mycket tydligare i Sage Även förmån än den var under normal TV-visning. Väl beläget i soffan är visserligen inte skillnaderna så stora, och till detta pris vi är lite förlåtande.

Bäst på DVD-kvalitet: 2 WooYoung ?? 3 Sagem.

Perfekt för spel

Xbox eller andra konsoler, passar perfekt på dessa TV-apparater. Här på Sagem. Visa mer

Om du gillar konsolspel gör dessa LCD-modeller ett mycket bra jobb. Vi kopplade våra Xbox via SCART-ingången till båda modellerna och hade inga problem att döda lite död. Kanske är den största fördelen jämfört med plasma-TV-apparater att du inte behöver oroa dig för förbränningsproblemet.

Bästa bildkvalitet Totalt

2 WooYoung ?? 2, 5 Sagem.

Tryck på länkarna nedan för att gå vidare till test:

  • Ljud & funktioner
  • Slutsats och karaktär
  • Se stora bilder från en misslyckad
  • Tekniska specifikationer
OBS: Vi har följt Mall för DinSide FlatTV-test, med ett undantag; Vi anslöt inte TV: n till datorn.

Båda TV-apparaterna har VGI och DVI-ingång. Se mer

Erfarenheten har visat att denna LCD-tv mönsterexempel kontra konkurrenter i plasma klassen. Och vi noterar att båda TV-apparater har HDCP DVI-ingångar, 27-tums modellen har en upplösning på 1280/720, medan WooYoungen har en upplösning på 1366/768.

ADVERT

Mest populära