All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Vilket vardagsrum passar din terrass?

Kallvind kan göra det ovanligt på en annars fin solig dag på terrassen. Med ett vardagsrum har du en loungeruteplats, mindre sikt och bättre utnyttjande av solvärmen.

Olika hissar

Höjbara hissar kan köpas, eller du kan skapa dem själv. Till exempel kan gamla ersatta fönster återanvändas i en levande vägg. Som regel är både glas, ram och ram intakta och i gott skick kan fungera som skydd mot vinden i många år framöver.

Det är också möjligt att skapa levande väggar av lätta, avtagbara ramar med tjock plast och sytduk istället för glas. Företag som tillverkar båthållare kan göra sektioner med stora fält i transparent, tjock plast för sådana lätta väggar. De kan knäppas på ramarna, som igen kan ledas och vikas till större ytor. Du kan också skapa ditt eget väldigt enkla träslag.

Färdiga system

Flera företag tillhandahåller glasrutor med glidpaneler i både vägg och tak. Som regel är det möjligt att köpa delar av systemet, till exempel bara väggen. Systemen levereras med olika isoleringsvärden, och den bästa isolerade kan med rätta kallas vinterträdgårdar.

LEVANDE I GLASS: En levande vägg behöver inte vara tät, men den utgör utmaningar för både fåglar och fotbollsspelare. Spetsen är därför att använda relativt tjockt glas, kanske 6 mm, så att kvadraterna kan tåla allt som dundrar genom luften. Men för fåglarnas skull bör det betonas att luftrummet inte är klart. Foto: Foto: Day Thorstensen (stuga liv, arkiv)

Motståndsvärdet kan ha betydelse för kondens och frost, vilket är särskilt viktigt i avgifter. takytor. Det finns system både i trä (t.ex. Bøcon) och i aluminium (t.ex. Santex). Kvadratmeterpriset för sådana växthusar som färdigmonteras kan vara ca. 4000 kronor.

Monteringsglas kommer att vara något plurried för någon som gör det här en gång i livet. I de flesta fall är detta jobb för proffs som också ger dig en garanti för arbete.

Löstagbara vindrutor i tryckimpregnerat trä kan också köpas färdig i de flesta byggvaruhus, och de kan ha en bra och genomarbetade utseende. Genom att måla dem i samma färg som fönsterhuggning eller annat takläggning kan de bli en naturlig del av stugan.

Sådan leveggelementer kan också hängas och försedd med hjul, så att de kan flyttas runt på terrassen, ovikta eller stuvas undan vid behov.

PLANKEVEGG: En lite sensationell planetvägg för att belysa en profil av naturlig vegetation. Med några år att gå blir väggen grå och kanske glider ännu mer i naturen. Men borden kommer att vända sig lite och skapa mer "störning". Foto: Foto: Day Thorstensen (stuga liv, arkiv)

Efterlevnad att lämna

Alltför ofta vi slutade levegg- eller vinterträdgård system som köps från hyllan och är inte anpassade för att hysa eller hytt.Speciellt vinterträdgårdarna får ofta intrycket av att kuber fixas i stugan utan hänsyn till arkitekturen.

För det mest harmoniska aggregatet bör vinterträdgård har god takvinkel, företrädesvis samma som boendet, och det bör lämna till huvudvolymen. Även färgval på metallprofilerna kommer att påverka utseendet.

Läs också: denna terrass trappor lager lätt även

Vegetation med förslag till skärmen

Den ultimata leskjermløsning måste vara vegetation. Buskar och häckväxter planterade medvetet kommer att göra uteplatsen både underhållsfri och glida bra in i naturen.

Även landskapsarkitektens hat nummer 1, tujaen, är tio gånger bättre än en vägg av plankor som skydd mot vinden. Det kräver mycket lite stell, bara klippning i toppen om du inte vill att den ska vara 15-20 meter hög.

Men stadsutveckling bör vara förstahandsvalet om du fortfarande behåller den naturliga kontakten runt stugan eller hemmet. Det finns inte heller mycket besvär med Bush-furu.

Läs också: Hur man tvätta terrass golv

Material på vindskydd

vindskydd störst effekt om det inte är helt tillsluten, men släpper igenom luft.

En densitet på 75-80 procent av ytan är bra. Detta förhindrar turbulensvinnare på baksidan när vinden försöker fylla baktrycket bakom väggen.

Materialen på trägolv bör tryckas och monteras så att fukt inte kvarstår i strukturen.

Tyg kan också vara tillverkade av träpärlor, flätade svampar, barkade rundor, fyra eller pilkvistar. De ska vara 1, 8-2, 0 meter för att fungera optimalt. Med snedställda eller justerbara vertikala bord kan du justera sikt, solstrålar och vindskydd efter behov.

PORTABLE vindrutan: Flexi väggen kan göras på många sätt, men det bör vara så lätt som möjligt, som det ska vara flyttbara. Här är tips för dimensioner. Foto: Teckning: Per Chr Tellefsen. Foto: Teckning:. Per Chr Tellefsen

FLEXI WALL en lätt ram, några kraftfulla låvedørhengsler (stabila gångjärn), kramper och några kvadratmeter tjock plast, liknande den som finns i båtkapell, kan mildra värsta vindrutor runt hytten. Leveggen kan eventuellt viks ihop eller hakas och sätts i när hytten inte används. Det är trevligt att placera fler ställen, men det kan också vara nödvändigt att springa på toppen. Foto: Ritning: Per Chr. Tellefsen Foto: Ritning: Per Chr. Tellefsen

ADVERT

Mest populära