All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vilket land ska du köpa?

Allt fler av oss önskar oss en underhålls trädgård och investerar i både robotgräsklippare och automatiska bevattningssystem - även om den senare är visserligen inte användas överallt.

Även om den helt underhållsfria trädgården är en omöjlighet, finns det bra tips om hur man minimerar arbetet - som att välja rätt planta, plantera bra och inte städa sängen! För de som är allergiska mot stängning kan det också vara ett bra tips att plantera i pallar.

Dåligt blir dyrt

- Människor väljer den billigaste marken i trädgårdscentret. De borde inte göra det, det här är inte jord, det är torv ", säger trädgårdsentusiasten Anne Havåg Holter-Hovind.

Hon driver trädgårdsbloggen Moseplassen. nej, och säger i videon nedan hur du kan se skillnaden mellan bra och dåliga trädgårdsjord:

Hur man väljer rätt jord:

- Gå inte "Sphagnum"

Det första du bör göra när du köper mark, är att läsa på paketet. Är det "sphagnum", styra bort:

- Sphagnum är torv och du vill inte ha det. Du vill ha gott land vilket är fritt från torv, säger Holter-Hovind.

FANCY ORD? SPHAGNUM ÄR ENDAST TORV: Namnet är uppenbart doldat, och torv brukar marknadsförs under namnet Sphagnum - vilket är ett annat ord för torv. Foto: KRISTIN SØRDAL Visa mer

Hon rekommenderar hellre kompostmark för trädgårdsodling, eller använder du jorden du redan har i trädgården.

- Det finns mycket bättre mark än den du köper, säger Holter-Hovind till Dinside.

Du kan göra kompostmark själv eller köpa den från avfallshanteringen. Du kan kolla var i ditt område du kan köpa via Kompostportalen. nr.

- Jag blandar alltid jord från sängen med en ny potatispotatis, det blir bättre jord, säger Holter-Hovind.

- Om du köper rätt jord för dina burkar direkt, behöver du inte byta ut det en gång om året. Och rätt land sammanfaller inte över tiden, som torvmark gör det, säger hon.

Denna artikel publicerades för första gången den 10 juli 2016. Rådet är fortfarande aktuella och samlas till ära för nya läsare.

Varför ska du köpa? Det finns en pall på pall med olika mark i trädgårdscentra. Vilka ska du köpa? Och är det verkligen en skillnad mellan de olika typerna? Foto: KRISTIN SØRDAL Visa mer

Se fler videor i trädgårdsserien:

Här kan du se vad du ska leta efter på växterna för att välja rätt växthus i trädgårdsmiljön.

REGERING TORV: Den billigaste marken i trädgårdscentren är ofta torvbaserad. - Välj också bra jord, som kompostjord, rekommenderade Holter-Hovind. Du kan köpa detta i säck (vänster) eller i större kvantiteter. Kolla in kompostportalen. nej Foto: KRISTIN SØRDAL Visa mer

LÄS OCKSÅ:

  • De bästa tipsen för en snygg trädgård
  • Så planterar du fruktträd och bärbuskar - även på terrassen!
  • Hur man lyckas plantera i en palmerarm
  • Automatiska bevattningssystem ska inte användas överallt, särskilt inte i stugan.
  • Stoppförsäljning av robotgräsklippare

ADVERT

Mest populära