All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Vilken handväska passar bäst?

Handsågar finns i olika längder, med fina eller grova tänder. Den vanligaste är den 550 mm långa universala sågen med en lycka, den vi använder för att sågas i rent trä. Det är det vi testar här.

Universalfodralet tas upp när du skär en bit av ett bord eller en plåtbit. Det löser små uppgifter så snabbt att vi inte kan ansluta till elverktyg för att göra det snabbare.

Dessutom kan ett handslag hantera dimensioner som varken skär eller cirklar kan överlappa.

En bra handsåg måste vara stabil med ett styvt blad. Den måste ha ett robust grepp som är ordentligt fastsatt på bladet. Greppet ska vara tvådelat så att handen alltid griper med en mjuk, slitstark beläggning. Och det måste finnas gott om plats för din hand.

Vi har testat både grepp och sågverk.

Läs också:

Test av batteridrivna motorsågar

motorsåg på batteriet är på den snabba framåt i takt med batterierna lättare och mer kraftfull. Och det finns inget behov av att rynka på dem ...

Handsåg - vi har testat

Styrka / robusthet vägs med 40%. Vi bedömer fallets robusthet, inklusive bladets styvhet och därmed dess stabilitet. Tillverkare anger ofta arktjockleken till 1 mm - vi har kontrollerat tjockleken med en mikrometerskruv, så att tjockleken kan ställas in i millimeter med två decimaler (t.ex. 0, 84 mm). Vi kontrollerar greppet och ser hur solid det är monterat på bladet.

Funktion vi väger med 40%. Effekten av fallet har testats i en 73 x 148 mm tallfri kula. Vi rakar lite och räkna hur många framåtriktade rörelser det kräver.

Dessutom skär vi strålen längs (klyver det). Vinkelsystemet på sågvinklarna vid 45 och 90 grader. Vi har kontrollerat noggrannheten av vinklarna, även om vinkelsystemen endast ska användas som "vägledande".

Ergonomi vi väger med 20%. Vi betraktar greppets storlek och hur bekväm det är att hålla arbetet. Vi har vägt viktens vikt i samband med testet.

Detta betyder tecknet

9-10 Toppkvalitet Inte bättre.

7-8 riktigt bra mängder av kvalitet.

Läs också:

Mangoliatreet - Trädets stolta skönhet

Magnolieträdet är upplyst med sina vackra blommor. Läs mer om hur man gör det exotiska trädet frodas och dekorera din trädgård i många år.

4-6 Genomsnittlig medelprodukt.

2-3 Dålig Under genomsnittet bör undvikas.

0-1 Miserable Go Far Outside.

Legal "Tandlös"

Supertef 2200

Läs också:

Vad växer i fönstret?

Hackar du det i dina gröna fingrar? Här är de bästa tipsen för hur du lyckas med din egen köksträdgård!

Kongsberg

Robustheten är acceptabel. Förresten lever inte detta fall upp till kraven på ett bra handslag.Effektiviteten är i nivå med lågpris

Styrka / robusthet: Bladet är något styvare än lågt pris, och därför lite lättare att styra. Greppet är robust och av slagtålig plast. Den är solidt påslagen i tre punkter.

Funktion: Tänderna är små, men lämna testets bredaste väg. Tålamod testas med detta fall - både för skärning i längdriktningen och över åderna på trädet. Det krävde totalt 29 rörelser att sakta över teststrålen. Att söka genom åren är hopplös.

Vinkelsystemet är ganska korrekt, bladet är inte spetsigt.

Ergonomi: Greppet har gott om platspassform. På insidan av handtaget har väskan en hård och jämn beläggning. Gripets övriga inre kanter är både hårda och skarpa.

Skikttjocklek: 0, 9 mm

Pris: 150 NOK

www. Hitachi-elverktyg. nej

66 92 66 00

Supersag!

Ex-24-xt7-C RL

Bahco

Alla komponenter är kraftfulla och robusta. Greppet ger dig löv i olika prisklasser. Vi har testat greppet med den dyraste tidningen.

Styrka / robusthet: Fast grepp i gjutna aluminiumgjutningar. Det mest kraftfulla och stabila bladet av testet. Den svagaste delen är bladspärren och plastflikarna som håller kniven. Robustiteten är överst.

Funktion: Skarpa vassa trepunkts-tänder. Bladet är lite längre än testets andra, och fallet lyckades teststrålen med endast 15 drag. Sågning genom åren är det här fallet bättre än de andra modellerna i detta test. Det finns flera utbytbara blad för EX-systemet. Vinkelsystemen är tillförlitliga. Tidningen är utmärkt spetsad.

Ergonomi: Extremt väldesignat grepp med lyxig beläggning där hand och fingrar kommer i kontakt med greppet. Greppet är tillgängligt i medelstora och stora.

Skikttjocklek: 1, 2 mm

Pris: 530 NOK

www. Bahco. com

40 49 66 00

Robust och effektivt

Fatmax 2-20-530

Stanley

Den nya FatMax uppfyller kraven på ett modernt handstycke. Robust prestanda, effektiva härdade tänder och ett mycket bekvämt grepp.

Styrka / Styrka: Alla komponenter i ärendet är kraftfulla och robusta. Det mer än 1 mm tjocka bladet är styvt och fungerar väldigt stabilt. Greppet är ordentligt utrustat med kontinuerliga maskinskruvar och muttrar som kan dra åt.

Funktion: Stora spetshärdade tänder. De är tvärsektionerade och extra trunkerade. Fallet har stora sågverk över vägen. Vi använde 17 drag. Sågning längs trädens sjöar är betygsatt över medium. Näsan på bladet är tyvärr inte spetsig.

Ergonomi: Greppet är stort och skrymmande, med en mjuk beläggning varhelst hand och fingrar kan röra på sidor och kanter. Detta är testets bästa monterade grepp.

Skikttjocklek: 1, 03 mm

Pris: 349 NOK

www. Stanley Works. nej

+45 49 76 27 77

Fin och skarp

Xpert universal 550

Irwin

Populärväska för allsidiga uppgifter. Ger ett vackert snitt med minimalt avfasade kanter. Greppet är både rymligt och väl utformat.

Styrka / robusthet: Tjockt, styvt och stabilt blad.Robust grepp i slagfast plast. Greppet är gjutet och obevekligt fixerat.

Funktion: Väskan har som den enda i testet 8 tänder per tum. Det ger en finare skärning med mindre flare, men också lite mindre sage effektivitet. Ändå är kvaliteten på fallets trespetsiga och härdade tänder i den bättre änden av skalan. Det krävdes att endast 18 rör sig för att sakta över strålen. Att gå längs vägen, men bara till medelklass. Bladet är lätt spetsigt.

Ergonomi: Greppet är stort och rymligt. Det finns mjuk plastbeläggning på axeln och insidan av greppet inuti. På andra sidor av greppet finns kanterna av hårdplast, men de är smidigt avrundade.

Skikttjocklek: 1, 05 mm

Pris: 189 kr

www. KLJ. nej

51 62 07 22

Om du gillar träning

16 409

Biltema

Ett rabattfall med effektivitet och komfort under medium. Greppet är för litet och fint. För dyrt jämfört med sakens kvalitet.

Styrka / stabilitet: Millimeterark med acceptabel stelhet och stabilitet. Greppet utförs smidigt och är farligt för fara. Gripet är ordentligt skruvat, med kontinuerliga 5 mm maskinskruvar.

Funktion: Små, traditionellt tvärborstade tänder med sagaegenskaper för kvaliteter under medium. Det är en bra praxis att använda fallet. Vi använde totalt 28 sågverk att sakta över teststrålen. Att göra byggnadsarbetena långa är det värdelöst. Nätt näsa på bladet.

Ergonomi: Gripet är tillverkat av slät plast och har skarpa kanter. Det inre greppet var så litet att fingrarna stötte mot axelns motsatta sida. Spjället är för kort.

Skikttjocklek: 1, 02 mm

Pris: 119 kr

www. bil tema. nej

81 53 28 15

Stabil och bekväm

20183-403

Luna

Starkt blad med god stabilitet. Stort komfortabelt grepp med mjuk och slitstark beläggning. Dina tänder per tum gör fallet effektivt.

Styrka / robusthet: Alla komponenter i väskan är robusta och robusta. Kraftigt och millimeterblad ger stabil framdrivning. Fast grepp i slagfast plast, som skruvas fast med 5 mm kontinuerliga maskinskruvar.

Funktion: Väskan har stora, härdade och trekantiga tänder. De är förseglade med nio tänder per tum. Tandstorleken producerar inte en finare och mindre slitstarkad skära, men sänkningseffektiviteten är över genomsnittet, både tvärgående och långsiktigt. Med 18 snabba rörelser var teststrålen över. Kantigt sågblad.

Ergonomi: Bekvämt grepp som är fodrat överallt på scootern och på insidan. Det drar ner det greppet passar illa för stora händer.

Skikttjocklek: 1, 1 mm

Pris: 250 kr

www. luna. nej

64 85 75 00

ADVERT

Mest populära