All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vilken digitalTV-prenumeration?

De flesta av oss sova på natten och arbetar i dag och därför är två tredjedelar av dagen slut. Av de timmar som vi har lämnat för egen användning tar det bort restid, åtgärd och annan logistik, samt matlagning och matning. Sedan har vi äntligen några timmar kvar och kan göra vad vi vill.

Så många av oss satt upp när man tittar på en skärm, och de flesta väljer att tillbringa mest tid framför TV: n, även om allt fler väljer PC och / eller spelkonsol.

Vad du än väljer, måste du betala för det, varken bredband eller TV är gratis.

Vilka val har du?

TV-signalen kan sändas på många olika sätt, med mycket annan teknik. Termen sändning innebär att sändningen går åt alla sidor, i full bredd. Idag finns det flera andra sätt att distribuera TV-signalen med olika typer av kablar.

Efter digital-tv (något som händer över hela landet under året) har vi fått digital-tv över de gamla kabelnäten. Både Televerkets Koppartråd och kabel företag koaxialkabel kan till viss del användas, men prestanda varierar med kvalitet och avståndet till de viktigaste telefonkabel och ytterligare infrastruktur för koax.

Därför är det långt ifrån någon som kan ta emot digital-tv i full bredd på gammal infrastruktur.

Ny infrastruktur i form av fiber och coaks byggs också, plus att Telenor uppgraderar sina kablar och installationer. Fiber och koks är klart de mest kraftfulla lösningarna, och kabelföretag använder sig av fiber i stor utsträckning, bortsett från den sista biten, till användaren.

Många bostadsföretag, bostadsområden och distrikt har gett sin egen infrastruktur som då är ansluten till en lokal leverantör av fiber eller annan kraftfull linjekapacitet. Det här är en utmärkt lösning för de aktuella, det är även pengar att spara. Men inte alla kan delta i denna typ av samarbete, och då måste du se till att du får TV-signalen.

Om du är helt oberoende av fast infrastruktur är det antingen RiksTV eller satellit som gäller. Det finns täckning över praktiskt taget hela Norge, åtminstone där människor bor.

Läs också: De håller inte vad de lovar

Prisskillnader?

Någon är lycklig att de bor i ett område där de kan välja mellan flera lösningar. Innehåll och pris spelar en viktig roll.

Men inte alla leverantörer ger samma innehåll och prissättning görs för att göra det svårt att jämföra.

Diskussionen om paket går i vågor, och det finns många överväganden att ta. De billiga och mer speciella kanalerna kopplar till de stora och populära, och säljs som nischer på lasset. Det kommer att finnas fler tittare och högre intäkter för alla än användaren.

Dessutom är det inte möjligt att få de svenska kanalerna via sateliltt, det är bara i kabelnät och det digitala marknätet detta ingår, på grund av de gamla avtalen.

Vi har ställt in de olika erbjudandenen från de erbjudanden som alla kan få, plus de två största som inte alla kan få.

Läs också: Checklista för Bad Digital TV

Satellitföretag har lanseringspaket som konkurrerar med RiksTV utan kanalpaket, som bara innehåller NRK och TV2s fria kanaler.

Om du har många och speciella kanaler, har satellitleverantörer ett stort utbud av kanaler, varav många är också utrustade för ett mycket begränsat urval av användare efter språk eller tolk.

Kabeloperatörer har också fler kanaler än de flesta vill hantera, speciellt skandinaviska kanaler är starkare här än i satellithandlare.

RiksTV sluter först och främst om tillgång, inte till omfattning. Tekniken i det digitala marknätet är begränsat av tilldelade frekvensresurser och kommer aldrig att kunna erbjuda samma antal kanaler utan revolutionerande tekniska och politiska förändringar.

En djungel

I allmänhet är alla paketpaket så omfattande och komplicerade att de är mindre benägna att komma in på detta. En typisk lösning är att välja paketet som har de kanaler du vill ha de flesta att se till ett pris du är villig att betala.

Du får ett urval av kanaler på det köp som du sällan tittar på, i stället för de som du verkligen vill ha.

Här är leverantörerna som bestämmer att maktbalansen mellan kunder och leverantörer är tydlig i kundens missnöje.

Argumentet är att ett kanalpaket blir billigare när de opopulära kanalerna kan säljas till mer.

Läs också: Detta fält behöver inte

Detta är en tydlig indikation på att konkurrensen är för dåligt, här är den enda teknik som kan göra det skarpare eftersom myndigheterna - inte överraskande - är ovilliga att införa försäljning av enskilda förpackningar och diktera prissättning. Det hade varit en röra.

Hade infrastruktur varit vanligt och kanal för att erbjuda en separat verksamhet hade vi haft verklig konkurrens. Så länge det inte är fallet sitter företagen i bukten och båda ändarna.

ADVERT

Mest populära