All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Vilken bil är bäst?

Vi norrmän älskar bilar med mycket utrymme! Om du tittar på försäljningsstatistik finns det också lite tvivel om vad som är mest eftertraktade här. Och det finns flera anledningar till varför det är så. Först och främst gör bilköp ett djupt misstag i de flesta ekonomier. Således måste de flesta välja mellan det som ger mest värde för pengarna och som ett resultat de flesta möjliga behov tillgodoses.

Eftersom vi pratar täta hytter, shoppingturer till Sverige och en aktiv fritid som kräver sitt utrymme. Således är bilarna med stort bagageutrymme mest lämpliga. Nedan följer en översikt över stationsvagnarna, de sju sitsiga bilarna och de SUV som säljs på den norska marknaden idag. De är indelade i tre klasser - kompaktklassen, medelklassen och den stora bilklassen.

Några allmänna tumregler:

Tänk på att upplysta bagagevolymer inte nödvändigtvis berättar för hela sanningen. Vissa bilar kan ha dolda rum under golvet räknat i siffrorna. Utformningen av bilens häck är också viktig för hur mycket du blir staplad i höjd. Notera också vilken lösning tillverkaren har valt att sänka baksätet. Vid de mest trafikerade kan baksätena sänkas via spak i bagageutrymmet. Att allt kan göras i ett grepp är praktiskt och det är bäst om golvet är platt när sätena ligger ned.

Översikt:

I tabellerna nedan ges du bagagevolymer för alla modeller i de olika segmenten. Den största bagageutrymmet är överst och det är i fallande ordning ner till det allra minsta.

Illustration: Jamieson Pothecary

ADVERT

Mest populära