All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Var ska säkringsskåp vara?

En stor, skrymmande låda av metall eller plast är inte det enklaste att införliva i inredningsplanen, och för många erbjuder säkringshuvudet på huvudet. En snabb sökning av Vi i villor egna sidor visar att detta är ett ämne som upptar fler av våra läsare så vi har kontaktat Nelfo för svar. Var ska säkringsskåp stå och hur bra kan det verkligen tas bort?

- Utgångspunkten är att det är fördelaktigt för alla parter att få den enklaste möjliga tillgången till säkerhetsbolaget. Enkel tillgänglighet är ett krav. Tänk också på att det ska finnas bra ljus på säkerhetsbolaget, säger Nelfo, Bjørn Sørensen, chef för elsäkerhet.

Använd orsak

Enkel åtkomst till säkringsskåp är inte bara ett krav för att underlätta yrkesverksamheten. Det är också en fördel för husets invånare. Tänk på att du ska kunna hitta säkringsskåp om lampan tänds. Om skåpet är lättillgängligt är det också lättare att ta en snabb titt i skåpet regelbundet.

- Människor bör öppna skåpet ibland och kontrollera om något fungerar varmt och se till att garderoben är stram och det finns ingen lucka i den eller liknande. Skåpet är tillverkat av metall eller plast för att förhindra spridning av brand om det finns brand i säkringsboxen, och det måste därför vara tätt ", säger Sørensen.

Men att det är lättillgängligt betyder det inte att säkerhetsskåpet måste placeras på hedersplatsen. Det är möjligt att täcka det och gömma det lite, så länge du använder sunt förnuft.

- Du kan till exempel placera den i ett annat skåp, men du kan inte stapla en massa saker framför den. Om säkringsboxen är placerad i en garderob, häng inte kläderna nära skåpet. Effekt definieras som en farlig produkt, och det kan bli brand i en säkring, varnar Sørensen.

Läs också:

Hur lyser du badrum, kök, vardagsrum och sovrum

Funderar du på hur man lysa upp de olika rummen i ditt hus? Hur man gör det mer mysigt hemma med rätt belysning och ger dig ljustips ...

De elektroniska företagen har också regler

Han har sett sin del av de ursprungliga lösningarna, och långt ifrån alla är så smarta.

- En platshållare hade placerat säkringen i garderoben och sedan spikade hyllor framför säkringsskåpet. Således hade du inte tillgång till säkerhetsskåpet alls. Som ett resultat måste husägare demontera hela garderoben.

Det är också inte lämpligt att placera skåpet för högt under taket. Det finns verkligen ingen regel som säger att det måste finnas luft över garderoben, men det kan leda till praktiska problem. Först och främst kommer en högplacering att göra det svårt för dig själv att göra regelbundna undersökningar i garderoben eller för att återställa om strömmen är igång. För det andra har nätverksbolagen regler för mätarens placering. Detta är vanligtvis en plats inte mindre än 70 centimeter från golvet och inte mer än 180 centimeter från golvet.

Säkerhetsskåp i våtrum?

Några av våra läsare har frågat om säkerhetsskåp kan placeras i våtrum. Här är inte regeln helt okomplicerad. Skyddsskåp kan placeras i vissa rum med vattenanslutning, men inte borttagen alls.

- Det är inte acceptabelt att placera säkringar i rum med bad eller dusch. Du kan till exempel uppleva problem på grund av vattenånga i rummet. Det kan inte heller placeras i badrummet mot badrummet, det är en dålig lösning, säger Sørensen.

Du kan dock placera säkringen i ett rum med tillgång till vatten eller våtrum som inte har dusch eller badkar.

Läs också:

Den finaste adventkronan gör dig till och med blommor

Du kan enkelt skapa din egen advent av levande växter. Här får du inspiration.

- Det är okej att lägga säkringslåset på ett kök, på toaletten eller i tvättstugan om det inte finns något badrum eller dusch där. Till exempel, om du har ett litet rum där det bara finns en toalett och ett handfat och det här är den lämpligaste platsen för säkringsskåpet, finns det inga regler som hindrar dig från att göra det, säger Sørensen.

Så här gömmer du skåpet:

* Måla säkringen i samma färg som väggen för att låta den glida mer in i en med bakgrunden.

* Lacka säkringsskåpets dörr för att se ut som en målning.

* Måla dörren med färgfärg och använd skåpet som en uppgiftslista.

* Sätt ett gott skåp utanför säkringslåset.

* Om du har en säkring som är platt med väggen kan du till exempel hänga något framför. en spegel, bild eller tapeter, så länge det är lätt att ta bort vid behov.

Vad har du gjort med säkringen? Dela fantastiska idéer om hur man får säkerhetsföretaget "försvunnit" i vårt diskussionsforum

ADVERT

Mest populära