All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Var föredrar du verktyg?

Att handla verktyg kan vara en nöje eller obehag eller båda. Du vill ha val, rätt kvalitet, pris och service, men fördelningen av dessa egenskaper kan variera kraftigt.

Det finns en bred enighet om att köpkvalitetsverktyg ska användas ofta och ofta. Å andra sidan är priset oftast det viktigaste när man bara köper verktyg som du behöver sällan.

Detta påverkar även servicekraven. Vad gör du när verktyg blir så billiga att det inte går att reparera när det är trasigt eller vad när de laddningsbara batterierna inte längre har några nya och nya är inte tillgängliga?

Då behöver du inte service, du köper ny (och levererar gammal för återvinning).

Var handlar du?

Vad är din favorit svenska butik när det gäller verktyg? (Closed)

Biltema (44%) 1077

jul (32%) 780

Clas Ohlson (25%) 605

Avstvemningen inte kontrolleras och endast spegla läsarens egna åsikter.

De som handlar pro verktyg har ett företagskonto hos sina egna återförsäljare, med egna rabattavtal. Priserna kan vara betydligt lägre än de angivna listpriserna, men mannen på gatan kanske inte gillar det här.

Den lokala hårdvaruaffären eller byggvaruhuset är en naturlig plats att handla för många, de är etablerade i de flesta städer och städer över hela landet.

Men då har vi de stora svenska lagren med sina frestande kataloger. Hur kommer de ut ur tävlingen? Hur är Biltema, Clas Ohlson och Jula an?

Clas har skiftat fokus

Tidigare Clas Ohlson mer inriktad på att gör-det-själv-folk, men har fått en mycket större räckvidd. Den tidigare termen "gubbdagis", där killen fick gå fritt omkring sig själv, medan hans bättre hälft var på allvarlig kvinnas shoppar i andra butiker, som inte längre gäller. Idag är kön och åldersfördelning mycket jämn och är en plats där hela familjen kan hitta saker av intresse. Men sortimentet av verktyg är inte längre så stort som tidigare hos Clas Ohlson. Innan hade de både metallkvarnar och svarvar, som definitivt hör till specialområdena. Idag präglas urvalet av det vanliga, vilket täcker både egna varumärken och varumärken som Bosch och Black & Decker.

Biltema-sortimentet har fortfarande en vridning mot bilen och angränsande områden, även om de också har ett mycket brett utbud av leksaker, sportutrustning, kontor och hemartiklar. Verktygsdelen är ganska stabil, och endast Biltema egna märken är tillgängliga.

Men det är Jula som vinner segern när det gäller det bredaste sortimentet och bredaste utbudet av elektriska verktyg.

Vi tog de senaste katalogerna och lade fram en lista med aktuella verktyg plus några specialerbjudanden, och det var bara med Jula vi hittade allt. Och de var inte heller sämre än antalet alternativ på någon av maskintyperna.

Så du gillar utbudet och bredden av verktygsvalet, även vad gäller kvalitet och priser, så Jula är den som slutar segern i de tre svenska varuhusen.

Men hur är det med dig? Kontrollera avstämningen längre i artikeln, eller dela din favoritverktygsbutik med oss ​​i diskussionsgruppen!

Artikeln publicerades först 9 september 2009.

ADVERT

Mest populära