All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Var börjar vi måla?

- När ska man börja med att måla huset, bör du börja i toppen, rekommenderar målarmästare Enrico Bastiani från Nordsjö.

Det är också klokt att arbeta runt huset dygnet runt.

- Det är viktigt att du tar väggarna i en ordning som gör att solens värme är inte så stark på nymålade ytor. Resultatet blir att muren blir solblåsande. I praktiken betyder det att arbeta runt huset vid tiden. Arbetsriktningen på en viss vägg bör dock baseras på huruvida du har rätt eller vänsterhänt, säger han.

penseldrag

Mall tre till fyra bord samtidigt i full längd så att den inte får "shot" markerar mitten av väggytan.

- Det är viktigt att du inte får fogar i färgansökan. Detta leder till markerade skärmar i övergångarna. Oavsett om du står eller ligger, är det viktigt att följa borden hela vägen till båda ändarna. Beroende på hur lång sträckan handlar om, väl tre till fyra bord i taget och applicera färg, är hans tips.

Han råder också vara generös under programmet:

- Det bör vara rik distrikt, men långt ifrån förekomsten av sig själv. Många väljer att använda en färg för yttre färg för att applicera färgen, men det är viktigt att du borstar noggrant efter borstning. Borststrukturen ska vara synlig i den färdiga väggen.

Använd ett bra verktyg.

Njut av en ergonomiskt korrekt borste som kan hålla mycket färg åt gången, vilket gör den mindre tät.

Det kan vara ett hårt arbete att måla ett hus. Därför kan det vara fördelaktigt att följa råd från professionella målare.

- Var noga med att ha penslar och annan utrustning som passar uppgiften. Idag har utrustningstillverkare många smarta lösningar som du har råd med hos din närmaste färghandlare. Dessutom bör man tänka lite praktisk. Jag skulle inte rekommendera att klättra upp stegen med en hyllning och borsta och rulla; Använd hans huvud, hans tips är

Dörrar och fönster och andra tak

- Som regel rekommenderar jag att du gillar två huvudfärger. Det vill säga fönsterramar och dörrar kan också användas för andra byggnadsdelar som man vill markera. Men för att kunna utföra dessa uppgifter kan det vara nödvändigt att använda en hiss eller byggnadsställning, annars är arbetet nästan omöjligt, säger han.

- Kort sagt kommer jag att säga; Börja med väggarna och så småningom ta dörrar, fönster och fasad av olika slag och kärlek till slutet, fundament, runda målarmästare Bastiani.

ADVERT

Mest populära