All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Vart flyttar vi fram till 2017?

Det talas och skrivs en hel del om nya trender, men det tar år av nya trender uppstår utvecklingen i de flesta av oss. Den ljusa och minimalistiska trenden var väl uppskattad av Kari och Ola, men nu verkar det som att greppet lossnar. Den mest innovativa har länge varit bort från tanken att "ljuset är utsökt" och följer nu mer.

- Vi går från ett ideal där "vi vill bevisa för andra som vi är" - till "vi vill göra det bra med familj och vänner". Det återspeglas i en önskan att göra det mysigt och varmare i hemmen, säger Bjørg Owren, kreativ ledare inom IFI. nr.

Det måste finnas mer kvalitet och bra design i framtiden.

Färger, personlighet och kvalitet

Vi får inspiration från historien och skapar nya uttryck. (Foto: Tarkett)

Även färgerna kommer, tror IFIS trend panel dock att "light bas" blir säkert val för de flesta människor, även 2016. Men de som "vill ha något som inte alla andra har" rörliga klart av fantasi att mörka, kombinera färger, mönster och material på nya sätt att visa personlighet och identitet.

- Fler och fler människor kommer att upptäcka att ljus, gör nakna och stora rum inte ge coziness och mysig komfort du vill, och vi kommer därför att investera i flera färger, mindre rum och flera tyger, sade Bjorg Owren.

Miljö, kvalitet och historia är också nyckelord i de närmaste åren, och mer kommer att vara angelägna om hållbart material och design. Historierna bakom produkterna kommer att få större betydelse, och "kortresor" och "riktiga" kommer att vara viktiga.

- Idealet är riktiga historier och verkliga material; kakel som ser ut som trä och tapeten som liknar sten har en fallande stjärna, avslutar Owren.

Fyra färgscener

Vi kommer att ha en mer mysig och avslappnad oavsett vilken stil som helst. Textilerna kommer!

Trend panel har tittat på vad som är nytt och på vägen upp bestsellerlistorna, och skapade fyra scenarier för hur de tror att norrmännen stil och färg smak kommer att utvecklas mot 2017. De fyra våningar kallas sofistikerad elegans, lycklig hipster, Bohem Glam och Metro Urban.

1. Sofistikerad elegans

Uttrycket är mjukt och lugnt, kontinentalt, klassiskt och elegant. Vill du sticka ut.

2. Gladhipster

Temperamentfull och lekfull, urban, bohemisk, färgstark och med lust för skandinaviskt design och hantverk.

3. Bohemian Glory

Glad och optimistisk. Mjuka värden och en hård yttre.

4. Metrourban

Androgynt och urbana uttryck. Färgerna är klara, med element av några färgglada element.

Vi kommer att ta ett djupt dykk i de fyra färgscenarierna under de närmaste veckorna.

Färger kommer att ha en viktig plats i många hem under de kommande åren. (Foto: Butinox)

ADVERT

Mest populära