All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

När terrassen presenterar problem

På sommaren använder många människor en del av dagen för att behålla utsidan. De som valt att bygga en terräng i trä upptäcker snabbt att det kan lägga till ytterligare jobb på listan över saker som ska göras. På sommaren är beeing och olja av terrassen en av de mest populära teman på forumet samt i experthjälpen hos Vi i villa.

Man bör tro att ytbehandling av uteplatsen ska vara en enkel sak, men du kan också stöta på överraskningar här. Så vad gör du när terrassen presenterar problem?

Rolig tid på terrassen: Obehandlade terrasser kan också vara trevliga. De kommer att ha en vacker silvergrå färg över tiden.

Förvånande Regnfall

Svaret beror givetvis på vad problemet är. Vissa problem uppstår på grund av saker som du inte kan styra dig själv. Gilla vädret. Flera platser i landet har skyddade väderförhållanden, och du kan dekorera terrassens golv i solskenet, en iögonfallande, så stå i mitten av ett regnskur innan du avslutar.

Om det skulle hända dig måste du räkna med mer arbete. Då kanske det är klen tröst att veta att du är långt ifrån den enda som har upplevt detta ...

- Du måste rengöra med en stark terrass förnyar med lut och hoppas att detta kommer att ta bort en del av de färgskillnader. Då kan du välja att mala enkelt. Om det finns några ljusa fält som sticker ut, gnuggar du ditt hår här med en svamp tills golvet har ungefar samma färgton. Då kan du lägga till en hel kappa till toppen, säger vi i Villa egen målningsexpert Heidi S Sørensen.

Oväntad fuktfärg

Några överraskningar visas först efteråt. Det som kanske inte syns innan du börjar olja kan snart visas efteråt. Det fick en läsare erfarenhet. Hon oljade det som såg ut som en torr terrass, men efteråt uppträdde ett grått fält där det fanns en våt filt.

Läs också:

Trappa - kan den gamla ugnen räddas?

Kan den gamla ugnen sparas eller ska den bytas ut? Läs mer om vad du kan göra med en ugn här.

- Tyvärr kommer det förmodligen inte att gå för sig själv. Du måste ta bort oljan här och på hela längden av dessa tabeller, så att du inte får färgskillnader när oljor igen rekommenderar Sorensen

När produkten är fel

En annan läsare bevittnat terrass golvet var stor men tuff slut . Hon hade valt att överföra den med oljebinnar. Problemet här är att en sådan oljebi är avsedd för vägg och inte golv.

- Tyvärr har du gjort dig till ett problematiskt golv som snart kommer att smickra, medan det inte tolererar mycket slitage på toppen, säger Sørensen och tillägger att det inte finns någon enkel lösning på problemet.

- Om du väljer att lägga till något som en "topplack" kommer du bara att göra problemet större.Då kommer den mjuka filmen i botten att ha ännu mindre möjlighet att bota. Jag rekommenderar att du tar bort fläcken med en färgavlägsning och köper sedan en produkt avsedd för terrasser, säger Sørensen.

Läs också:

Lailas lilla gröna paradis

Att en liten trädgårdslåda rymmer så mycket! Lusha, grönt och blomstrande är Lailas radhus.

ADVERT

Mest populära