All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

När Tahani var att lämna rummet av sin son Liam, hon var tvungen att använda alla sina kreativa förmåga

Barnens tips

Här är inredningen Tahani Aieshs råd att skapa låg budget personlighet.

Lämna rumsbasen så neutral som möjligt, lägg till pengar till det lilla interiören. Allt kan inte vara neutralt.

Har en sak i rummet som är iögonfallande, en konstig sak, något du märker. En wow-effekt i Liams rum är fönstren mot korridoren. De skapar atmosfär och själ.

Leksaker skapar atmosfär - använd öppen lagring med korgar och böcker i hyllor. Spela bilar som du förmodligen tror är fula kan göra rummet mysigt när du är i systemet.

Bo på barnens nivå, kom ihåg att de är små. Att måla halva muren ger ett varmt rum utan att stjäla ljuset i ett litet rum.

Zondelning är viktig, vare sig stor eller liten. Markera tydligt var du vilar, var du spelar och var du håller, så allt strömmar inte i varandra.

När inredningsarkitekt Tahani Aiesha (39) planerade rum till sonen Liam Aiesha Skaug (4), hon var tvungen att använda alla sina kreativa förmågor.

- Vi bor i en lägenhet, och jag delar ett sovrum för två. Båda rummen är små, men Liams rum har två stora fönster mot korridoren, i det som tidigare var en tät vägg. Då ökar rummets känsla, så det blir inte klaustrofobiskt där, säger hon till tidningen Bonytt.

- Mitt rum är coolt, Liam skott.

Eftersom sonen är så ung, gjorde moderen det inre valet för honom. Små barn är vanligtvis förtjust i leksaker - och sällan upptagen med att städa upp efter avslutad lek, men Tahani visste rådet.

  • Läs också: Håll det rent hemma.

- Han behöver en säng, lagring och ett lekhörn. Och flera gånger om året rensar vi leksaker och lägger dem åt sidan. Efter ett tag tar vi upp dem igen och lägger till några andra leksaker. Och de spel som han har förlorat intresse för, ger vi till loppmarknader, säger hon.

Barnens Inspiration

Taklampan är inte centrerad och är ett asymmetriskt element i rummet.

- Det är centrerat på det här rummet innan jag delade det för två, förklarar hon.

- Lösningen skulle ha asymmetrisk belysning så det ser ut som det borde vara. Liam kallar lösningen för hennes "spindel lampa", ler hon.

- Det bästa med rummet är min säng, säger Liam, som kör regelbundet.

Han spelar hela huset, inte bara i sitt rum. Men när han sover, vill han hellre vara i sin egen säng.

Dörrarna som leder in i sovrummen är från den använda marknaden, de förvandlas till skjutdörrar för att ta mindre utrymme och att stjäla minimal dagsljus. Järnvägssystemet är från Centrum Bygg.

  • Bild 1 av 5

Hylla för spellådorna, tre stycken och korgarna är från Ikea. Resväskan på golvet är från Skeidar och lådorna från Bloomingville.Observera att väggen är målad i två färger. Det är en spännande lösning.

Liam kallar Bolt's Nud-lampor för sin "spindel lampa". Sängen är från Ikea och läslampan från Bloomingville. L-bokstaven i zink är från Skeidar, bordet och de vita stolarna är från Ikea, och metallstolen är från Lille Verket. Vaxduken är från Stoff & Stil, korkbrädet från Ikea.

Liam Aiesh Skaug (4) spelar hela lägenheten, men sover han stannar i sitt eget rum i sin egen säng. Den har en personlig prägel med sängkläder, ormslangen och uppenbaringen från Lille Verket. Elefanten är från Ikea. Liams rum är bara fem kvadratmeter i storlek.

Fönstren mot korridoren har persienner från Ikea. De lyser mot ljus från korridoren, för Liam gillar att gå före Tahani. Kurvorna är också från Ikea.

Här ses rummet från utsidan. Sittbänken är från Anouska, mässingshänge i mässing är från Bloomingville och ljusklingan i windowshade från House Doctor.

ADVERT

Mest populära