All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

När ska du byta fönster?

Har du ett mycket gammalt hus, kan det ofta vara vackrare att reparera gamla dragiga fönster i stället för att ersätta dem med moderna sorter. Om Windows behöver mer omfattande arbete, var noga med att byta ut eller reparera nu medan det är mildt och snyggt.

reparationsarbetet kan göras på plats, med skrapning och borttagning av gammal färg, eller så kan du få mallar mästare att ta fönstren med dem. Det kan vara mer effektivt, och inte minst tystare för familjen.

Energimätningar

Det enklaste du kan göra är att installera en ny tätningslista för att begränsa dragningen.

är Windows bara lite slitna, det håller kliar dem för gammal färg, sedan glitter, borste och ge dem ett nytt skikt. Men om dina fönster inte är täta längre och det är kallt på vintern, måste det ske.

Windows är den största energikraften i ditt hus från början. I ett genomsnittligt värdshus försvinner 14 procent av värmen genom fönstren. Om dina fönster är över 20 år ökar detta till 40 procent.

I ett draget hus lurar du, så att byta eller stänga fönstren kommer också att göra kraftreglaget mindre.

Läs också:

Stoppa utkast från

Drevning är gammal, torrt och de förlorar förmågan att hålla kylan borta, så du bör då och då kontrollera alla listor och ersätta dem med ...

Glas som isolerar

Så när ska du byta ut windows istället för att reparera dem? En sak är att man vill bevara en gammal look som är på ditt hus, men din elräkning kan vara för hög för att betala för bekostnad av utseendet.

Glaset i gamla fönster arbetar med en helt annan grad av isolering än moderna fönster.

Det så kallade u-värdet är viktigt att veta här. Enova rekommenderar Windows med ett värde av 1 (ju lägre antal, desto bättre isolering). Gamla fönster med enkelglas har ett U-värde av upp till 5, medan om du har inre glas i en låda dessutom U-värde gå ner till 2, 5.

Om du installerar nya fönster, kravet på att de ska har ett U-värde på upp till 1, 2. har du fönster som är mer än 20 år gamla och som ni märk vet är dragiga, överväga att ersätta dem - speciellt om du ska göra andra efterbehandling-arbete samtidigt.

Tips! Ta reda på hur mycket ström du vill spara genom att byta ut dina fönster här: nordan. com / pro / Energy Calculator

Se också:

Maine Coon: 10 fakta om världens största inhemska kattraser

Är Maine Coon i familjen med tvättbjörn, och vikingarna förde den till Amerika? Här är 10 fakta om den majestätiska tamkatterasen Maine ...

5 steg som kan hjälpa

  • Byte glas: Att förbättra isoleringsförmåga, kan du ersätta en enda lins för en energisparande glas eller en så kallad låg emissionsglas.
  • Alternativ: Det mest kostnadseffektiva sättet att göra Windows bättre är att installera en extra glasruta på en av Windows-ramarna. Det är också möjligt att sätta in extra glasögon som endast används på vintern.
  • Fönsterluckor: Kanske inte så söt i alla hus, men om det passar in i din villa stil är fönsterluckor ett bra alternativ i rum där du inte behöver mycket behöver ha en klar utsikt.
  • Gardiner: Nej, de är inte bara till dekoration - gardiner kan också isolera bra mot utkast och kyla.
  • Tätning: Har du dragning mellan glas och trä eller mellan ramen och ramen? Återförslut med Glava, gemensamt skum eller bäst: Elastiskt fog (då kan du omorganisera fönsterbrädan).

Källa: Allt om huset, Cappelen Damm

ADVERT

Mest populära