All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

När ljuset kom in i vardagsrummet

Over 25 hade panel gulnade ganska mycket, så även om rummet har god genomlysning med fönster på två sidor, verkade det ganska mörkt. Dessutom ville den nya ägaren ge vardagsrummet en mer ungdomlig och modern känsla. Hon skulle vilja tända rummet avsevärt så att tak och väggar bildade en lugn bakgrund bakom alla sina privata tillhörigheter, inte minst minnena från olika utländska resor. Hon ville också ha textilier som gardiner och kuddar för att stå i rummet för färgkontakt.

Mall tak och väggar

I vardagsrummet finns massor av fina vinklar och intressanta detaljer som inte riktigt kommit till sin rätt med obehandlad furupanel i taket och på väggarna. I samarbete med interiörkonsulten bestämde ägaren att måla tak och väggar. De kom överens om vita tak och en varm beige ton med mycket röd i väggarna. Konstverket runt fönstren var målade i samma färg, men med ökad glans. Detta ger en bra effekt och större ljusreflektion. Ramarna runt fönstren var målade vita. Panelen måste först behandlas med en klibbig färg och males sedan innan du målar ytorna. I det här rummet använde du en utdragen kostym för att göra färgjobbet enklare att utföra.

Rosaskjær går vilse

När man målar en ljus rödfärgad färg i en mörk furu, så ser färgen väldigt rosa ut i början. Då är det viktigt att inte panik och börja byta färgschema. När hela rummet är måttat kommer den rosa klippan att vara borta, och först då kommer du att se rätt färg. Den sista stroke ger den slutliga djupeffekten.

ADVERT

Mest populära