All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

När är det okej att använda grön tvål på golvet?

När golvet ska tvättas är det lätt att bara dra ut grön tvål och en hink med vatten. Det är emellertid inte alla golvtyper som tål en sådan tvätt. Vilka golvtyper är väldigt bra att tvätta med tvål? Och hur mår du?

- Grön tvål kan användas på obehandlat trägolv, sedan med en gammal hederlig tvål, säger VD Anne Kathrine Sægrov på Akasa & Partner (en återförsäljare av bland annat golv).

också redaktör Janice Nyhus Tyssen i informationskontor färg och inredning (IFI. Com) betona att du kan använda tvål golv av obehandlat trä.

- Grön tvål fungerar som mild vaxbehandling.

Låt inte tvålrester ligger igen

Sægrov betonar att det är viktigt att tänka på är att det finns få tvålar som lockar så mycket bakterier som såpa, och att det därför är mycket viktigt att ta bort alla tvålrester efter att golvet tvättats.

- Använd rent vatten och rena dukar i flera timmar innan obehandlade trägolv får suga igen.

- Detta är ett krävande jobb som de flesta inte tar tid för, så grön tvål rekommenderas av så många trägolvleverantörer.

Dripgrön tvål här

Squirrov förklarar att målade golv har en syntetisk yta, så fettet i den gröna tvålen har ingen effekt.

- Jag rekommenderar att du använder rent vatten och rengör mops, väl slitna så att golvet inte skadar vattnet . Helst bör du torka hela golvet först för att undvika repor av sandkorn och liknande i färgen.

Chefen hos Akasa & Partner råder dig också att använda grön tvål på oljerade trägolv.

- Grön tvål torkar ner oljan som appliceras på trägolv, oljan tvättas bort mycket snabbare med grön tvål än om du bara använder rent vatten. Det betyder att trägolvet måste lämnas efter oftare. Använd en speciell tvål som inte innehåller grön tvål för oljerade ytor.

Inte tvål på laminat

OBS: Tänk också bakterier när tvätt, inte använda samma mop badrummet som i köket. Känn dig fri att ha en ren mopp för varje rum och kör alla i 60 graders tvätt efteråt. Foto: ILLUSTRATION FOTO: Think Foto

- Laminatgolv bör rengöras med rengöringsmedel, och bör inte tvättas med tvål, berättar Examinator Bjorg Iddeland Beaulieu Flooring Solutions / Berry Alloc.

Risk för att inte rengöra detta

Dessutom förklarar hon att vissa återförsäljare har utvecklat skräddarsydda tvättmedel.

- Om du inte har sådant diskmedel tillgängligt, kan du använda Zalo.

Var medveten om bakterierna

Sugrov råder dig att byta moppen när du ser att den har blivit smutsig.

- Det finns ingen bra lösning att tvätta med smutsiga mops, bara gnugga mer i golvet.

- Tänk också på bakterier när du tvättar , använd inte samma mopp i badrummet som i köket. Har en ren mopp för varje rum och kör alla i 60 graders tvätt efteråt, och de är redo att användas nästa gång.

Hur man tvättar Mop

Verkställande direktör Johnny Nilsen i Active Cleaning har tidigare sagt till Klicka. nej att en vanlig tvättmaskin kan hantera cirka tio mops i ett handfat utan att skada det.

- Skaka moppen väl innan du lägger dem i maskinen och tvättar 90 grader. Kom ihåg att kontrollera eventuella luftfilter och liknande efter varje gång det har tvättats mops i det.

- En bra kvalitet mopp ska hantera cirka 100 tvättar i maskinen innan den är "tunn" och mogen för utbyte.

Läs också:

När tvättades du senast?

Kontrollera om du tvättar för mycket

Städning: Har du hört talas om detta överflödigt?

ADVERT

Mest populära