All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

När är faktiskt den första vårdagen?

Efter en lång och mörk vinter är den första vårdagen ett vackert ljus i slutet av tunneln. Men när kan vi verkligen släppa loss vår vårgård?

Traditionellt är årstiderna indelade i tre och tre månader. Mars anses vara en första vårmånad här på norra halvklotet, och så kan vi bara bestämma senast att den första vårdagen är den 1 mars. Men vänta lite!

Vår enligt väder

Den meteorologiska definitionen av vår är baserad på andra fakta. Därför kan vi verkligen acceptera att det fortfarande finns stora mängder snö och många kalla grader på våren?

Enligt Yr. nej, det är vårt när medeltemperaturen för en dag är mellan 0 ºC och 10 ºC. Och när temperaturutvecklingen ökar. Det skulle därför säga att på vissa ställen i Norge är det bara vinter inte så mildt.

Om en plats inte har så kallad "klimat vinter" börjar våren när temperaturen stiger från årets normala minimum, skriver Yr. nr.

Läs också:

Terminaler hittades i Norge

Ett organ från Förenta staterna visade sig innehålla mer än musik. Värmeklimat kan göra termiter vanligare i Norge.

Vår enligt kalendern

Vårmorgon faller vanligtvis runt 21 mars. Här kan du läsa mer om osäkerheten kring detta datum. År 2017 kommer vårdag att falla 20 mars, och det är därför vår första dag på vår semester astronomiskt.

På dagen i veckan är dag och natt lika långa och efter det här datumet blir dagarna längre och längre jämfört med natten.

Kanske är våren en känsla?

Det finns många faktorer som påverkar när du får vår första känsla. För vissa är det asfalt under fötterna. För andra är det årets första uteplatser. Många känner våren när de första spirorna dyker upp i trädgården eller när du verkligen vet att solen värmer på kroppen.

  • Läs också: Hur man förbereder din trädgård på våren.

Vill du ha mer nyheter för hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

Läs också:

Hämta träet i huset

Hämta träet i huset för vintern innan lagren lämnar tomma.

ADVERT

Mest populära