All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

När varje liten detalj räknas

Vi spenderar mer och mer pengar på våra badrum. Renovering av ett standard badrum kostar omkring hundra tusen dollar. Och med den nuvarande trenden i vilken badrummet börjar närma sig en spa-avdelning, använder många människor betydligt mer än detta. Då är det synd om något så tråkigt som en get kommer att förstöra det övergripande intrycket.

I duschar släcks duschen ofta i mitten av golvet. Ett hål i mitten, täckt av ett ledsamt galler i plast eller metall. Det behöver inte vara.

Istället för för att placera avloppet mitt i golvet kan man välja en mer diskret placering längs väggen. Skaka från Unidrain.

Snygga lösningar Flera tillverkare har alternativ för dem som vill ha mer eleganta lösningar. I stället för att ha avlopp i mitten, där du oavsiktligt hamnar i dina fötter, kan du välja mer diskreta placeringar längs väggen eller i hörnet. Med avloppet beläget längs en vägg blir det också lättare att skapa rätt fall mot avloppet. Istället för det vanliga fyrsidiga fallet behöver du när sovaren är i mitten av nu behöver du bara falla i väggen.

Som med alla detaljer på våtrummet är det viktigt att vara försiktig både i arbetet stängs och de produkter som väljs.

- Det finns för närvarande två tillverkare av sådana misslyckanden som godkänts av Sintef Building Research, som är Blücher och Unidrain. Det finns också andra som levererar liknande produkter, men de har inget tekniskt godkännande, säger Lars Gulbrandsen i wetroområdet.

Duschrumssäng från Unidrain. Grid: Classic

Designgridar för den lilla extraen Unidrain levererar golvavlopp som placeras intill väggen, antingen som en smal glider längs väggen eller som en triangel i hörnet. Företaget tror att de har bytt golvavlopp från ett dåligt hål i golvet till ett designobjekt som skapar nya möjligheter i badrummet. De ger också kunderna möjlighet att välja mellan fem olika rutnätverk: inka, fyrkant, kolumn, klassisk och rand. Således kan du lägga din personliga touch på minsta detalj.

Läs också:

10 saker du måste veta innan renovera ditt badrum

Om du inreda ditt badrum eller bygga nytt? Här är de tips och regler du måste kunna få innan du börjar.

BLÜCHER SQUARE Skruvhållare - Modell New York

Blücher har också betonat designnät för att lägga till lite extra på badrummet. Du kan välja mellan det enkla, eleganta Köpenhamn, som passar det minimalistiska badrummet, till mer traditionella mönster som Detroits ränder eller wienska hål. Och om du vill vara lite mer spanky kan du gå till New York-modellen med orden Jag älskar vatten . Nyanser finns i tre former för att passa hörnluckor, släta centrerade brandsläckare och badrumsskenor, antingen fristående eller placerade längs väggen.

ADVERT

Mest populära