All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

När julen halt

Den första försök att undvika sådana situationer är att undvika att hälla för mycket fett i diskhon när du städa upp efter middag; Det är inte särskilt lätt att få en rörmokare på juldagen om rören skulle vara igensatta. Men ibland är olyckan fortfarande ute, och då är det bra att vara förberedd.

När det är fullt

Komplett stopp i avloppet är något som de flesta har upplevt och fruktade. Detta händer inte sällan efter en vecka på julafton. Tvål, hår och andra saker som försvinner i gåsen tenderar också att dyka efter ett tag. Men det är inte alltid lätt att veta exakt var kontakten är placerad. Det är då en modern, effektiv röröppnare blir sann.

Dessa vätskor innehåller starka kemikalier som är tyngre än vatten, som är den aktiva species rinner ner och finna sin väg till proppen, vilket effektivt löser fett, slam, hår och tvålrester i alla typer av rör. Exempel på sådana produkter är Akol Plus Propp Fixar från Kemetyl eller en variant av den gamla goda Plumbo, Plumbo Pro Active Gel, från Krefting.

Skador inte

Moderna stopp är mycket effektiva vid gjutning och släckning. De kan användas i alla avlopp från sänkor, badkar, duschar och i golvlocket. Materialen skador inte på de material som de normalt kommer i kontakt med, till exempel porslin, emalj, gummi, plast, rör eller lödningar, men det måste tas hänsyn till att spill på aluminium, glas och marmor undviks. Inte heller ska disken torka på finare porslin och glas.

Smart underhåll rengöring

Förutom första hjälpen bör ändå alltid ha en propp korrigeringar i huset, så att du kan göra regelbundet underhåll rengöring. Kemetyl rekommenderar att man häller en desiliter Akol Plus Proppløser i avloppet med jämna mellanrum och låt vätskan fungera i en minut innan det spolas väl med varmt vatten. Plumbo har sin egen underhållsprodukt, Plumbo Maintenance, konstruerad för regelbunden användning på avlopp som tenderar att försegla.

ADVERT

Mest populära