All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

När kan du börja med utomhusarbete?

Säsongen för utomhusarbete anses ofta runt påsktiden beroende på var du bor i landet.

Det här är vad du kan göra just nu, och du borde vänta på det här:

Rengöra tvätten

Huset ska rengöras utomhus regelbundet, helst varje år och minst vart tredje år. Det behöver inte vara strålande sol för att göra jobbet.

Tvärtom kan både hus, terrasser och trädgårdsmöbler rengöras på en regnig dag.

  • Tvätta fasaden i ett svep med den här smarta metoden

Om du gör det på soliga dagar kan du riskera att rengöringsmedlet torkar innan du spolar av det. Du är inte särskilt beroende av varmt väder för måleri

- Rengöring av husväggarna kan göras just nu, speciellt på natten. Det är väldigt bra att göra tvätten nu så att träet har en bra tid att torka igen innan du målar eller måler ", säger Enrico Bastiani, på Nordsjö till ifi. nr.

Läs också:

Hur man behåller färgen

Här hittar du experterna bästa tips om hur man behåller målade målningar som har öppnats.

Det finns inget i vägen för att tvätta husväggarna nu. Foto: Kristian Owren / ifi. nej

Om du planerar att måla huset, rengör väggarna innan du börjar. Detta är en bra present till färgen.

Sedan använder du ett kraftfullare tvättmedel som, förutom att rengöra väggarna, också målar färgen.

Men tvätt inte nu om du ska använda sommarsemestern för att måla den ska helst målas inom en månad efter rengöring.

Läs också:

10 saker du bör göra innan oktober

oktober markerar en tydlig åtskillnad mellan sommar- och vintersäsong. Här är de saker du måste skynda dig göra innan oktober är över.

Du kan tvätta terrassen nu

Ser terrassen ljuv efter vintern? Sedan börjar det bara nu. Men på de allra flesta ställen i landet är det en bra idé att fortsätta med oljeprocessen.

  • Det här är de fem vanligaste misstag som vi gör med terrassen.

Det finns ingen anledning att fördröja terrassvätten om du inte planerar att tvätta huset efteråt. Huset ska tvättas före terrassen. Foto: Kristian Owren / ifi. nej

- Jag förstår att många frestas att dekorera terrassen före den 17 maj, men här rekommenderar jag människor att vara mer tålmodiga. Det tar lite tid innan du blir av med all återstående fukt från terrassen, och jag skulle ha förväntat mig en ny passform efter att vi har haft några mer bra soliga dagar. Men börjar säsongen med en noggrann rengöring av terrassen golvet är en bra idé, rekommenderar Bastiani.

Om du är i tvivel om träet är torrt nog för att beis eller olja, bör du använda en fuktmätare som ger en bra indikation på träets fuktförhållanden.

Läs också:

Vad kostar det att ha en hund eller en katt?

Det är inte gratis att ha hundar, katter eller andra husdjur. Här hittar du en översikt över vad det kostar olika husdjur att kosta dig.

När kan du måla utomhus?

Den ideala malware är 16 grader och grumlig, men det är kul att måla eller borsta i både varmare och svalare temperaturer.

- Huset är inte så utsatt för restfuktighet som de ljuga terrasserna, så du kan noga börja måla eller måla tidigare men det är också viktigt att träet är torrt nog, säger Bastiani. detta.

  • Expert: Att måla fasaden

Så, enligt graderingsstaven, kanske måla eller måla, är det en bra idé att låta solen arbeta ännu mer innan du börjar. Även här är fuktmätaren ett användbart verktyg.

Målning av husets vägg kan ske så snart lutningen indikerar det, och det finns ingen nattfris eller hög fuktighet på natten efteråt. Foto: Nordsjö

Temperaturbehovet för färg- och färgämnen beror till stor del på huruvida de är utspädda med vatten eller olja. Följ tillverkarens rekommendationer.

Observera också att även om träet är torrt nog kan fukt i luften också vara skadlig för den målade färgfilmen.

- Vattentäta produkter kan användas upp till fem grader. Men kom ihåg temperaturen på natten, det är inte tur om temperaturen sjunker till två till tre grader den första natten efter det målade.

- Oljebaserade utomhusprodukter kan användas på ännu kallare väder än vattentät, men det fryser inte. Men om det är våt frost eller fukt är det lätt att få en fuskare, säger målarexperten och du måste vänta tills du är säker på att fukt och temperatur förblir stabila hela dagen efter jobbet är klart.

Källa: Ifi. nej

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära