All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Som lägenheten på sågar bör renoveras, var god lagringslösningar viktiga

Många vill ha en lägenhet i ett gammalt radhus. De är en hitta för dem som vill sätta sin speciella touch på en lägenhet och borsta upp det efter sitt eget hjärta.

Ann-Kristin Kreutz köpte en lägenhet i en lägenhetsbyggnad på Sagene i Oslo. Idéerna om hur lägenheten skulle se ut som om hon hämtade från ett stort collage av urklipp från tidningar, och hon fick hjälp av en inredning expert vän att ta val.

Förbättrings slams

Så snart som Ann-Kristin fick nyckeln i handen, det var bara låsa in hantverkare, för det var lite av allt som ska göras. Men plånboken var inte explosiv, så förändringarna måste göras på en extra eld. Ann-Kristin fick hjälp av en flickvän att rita skisser och göra en plan för sitt nya hem. Med en liten budget var utmaningen att ta hand om vad som kunde vidtas.

En tre meter lång tegelvägg revs mellan den gamla vardagsrummet och ett sovrum att göra kök med matplats och vardagsrum i ett. Medan det gamla köket var inrett som ett barnrum för Ella och Theo.

- De gamla Ikea köksmodulerna återvanns och användes igen, och de saknade delarna ersattes med nya, säger Ann-Kristin.

Kitchen till några tusen lappar

Det hela var faktiskt bara några tusen lappar, och det är bara kylskåpet köpte nya. Den gamla ekplattan som blev en bänkskiva är målade tre gånger med vit bengalakk. Det var viktigt för Ann Kristin att få en ljus och delikat beröring. Fläkten är också något Ann-Kristin kommer att belysa en av de bästa lösningarna, är det inbyggt i panelerna så det är fyrkantig och gör rummet mysigare och lite annorlunda.

- Jag har det sätt jag ville tack vare en läxa jag fick från min vän. Jag tog utklipp från tidningar av saker jag gillar och vad jag drömmer om. Och utgångspunkten för hela lägenheten togs från en collage gjord av skrotorna. Jag slutade njuta av allt som min vän kom med och jag är så nöjd med resultatet, fortsätter hon.

  • Bild 1 av 11

kategorin grovt paneler används på ändväggen av köket och målade i neutral grå - kod NCS 2500 - när fläkten är klädda med MDF-skiva målad i samma färg som väggen. Lampan över matbordet är en av Ann-Kristins favoritnybörjare, Tom Dixon. (Foto: Inger Marie Grini)

HOTEL känsla: Ann-Kristin älskar hotell känner i sovrummet, och som den mörka färgen grå skiffer från Jotun spenderas på väggen. Härligt linnehanddukar från H & M Home och linseppe från Eske lägger till en skrymmande och mjuk ledtråd till rummet. Mattan är från Ellos. (Foto: Inger Marie Grini)

Etniskt inspiration: Dag säng är mysigt inredda med en marockansk brud matta från Country Chic och kuddar från H & M Home and Home & Cottage. (PHOTO: Inger Marie Grini)

ETNISK OCH BLING: Ann-Kristin faller ofta för den rustika och etniska.Men det borde helst inte vara så husliknande, så några blingelement är trevliga att hantera. (Foto: Inger Marie Grini)

LUST och välkomnande: ett gammalt bröd skåp från Bolina har hattar, handskar och halsdukar, medan bänk dölja skor och stövlar. Ordförande i Harry Bertoia och foto från Rhörska museet i Göteborg. (PHOTO: Inger Marie Grini)

LAGRING: Förvaring är utmärkt för att få en liten lägenhet att arbeta för en familj. Därför byggs många saker för att dölja saker som bänken i korridoren. Det finns alla familjeskorna. Bilden är från Rhörska museet i Göteborg, hängaren är från Habitat. (Foto: Inger Marie Grini)

FAVORIT kroken: Favorite krok i vardagsrummet är defintiv dagbädd som hela familjen kastar sig in i en bok, en kopp kaffe eller bara för att vila och njuta av utsikten. Nedan finns ett lock som döljer scouring och dammsugare. (FOTO: Inger Marie Grini)

AWESOME: Det finns få saker som har spenderats mycket pengar i lägenheten. Soffan köptes på Ikea, men de flesta kuddarna i ryggen ersattes med lösa kuddar från andra butiker. Mattan är från Ellos, bordet är från Normann Copenhagen. Puffen är en gammal Stressless Footstool som köptes med byrå på loppan. Den stora bilden köptes på Aros konstmuseum i Århus. (Foto: Inger Marie Grini)

FYND: Denna byrå köpte Ann-Kristin på en loppmarknad för 50 miljoner, och är föremål i lägenheten hon har fått flest komplimanger. (Foto: Inger Marie Grini)

MIX AV stolar: Den rustika träbord i matsalen är ofta täckt med en linneduk, läggs en mjukhet och lätthet till rummet. En liten rynka på bordet spelar ingen roll, Ann-Kristin tycker att det bara är charmigt. Runt bordet finns en blandning av stolar från Ikea och Harry Bertoia. (PHOTO: Inger Marie Grini)

PLANTERING.

Ljusa färger

Neutrala ljustoner valdes i de flesta rum. Men i sovrummet ramlade Ann-Kristin med en mörk och matt, nästan svart färg på väggen. Det ger ett ihåligt humör, men känns långt ifrån trångt och begränsat.

Ann Kristins bästa tips

  • Frisera Ikea-möbler med ny färg, andra knoppar eller bygga dem.
  • Köp väggkonst i museibutiker, kolla deras hemsida om du inte besöker dig själv.
  • Leta efter bra kopior av keramik och lampor i billiga kedjor som H & M Home, Ellos, Lagerhaus, Søstrene Grene och Kremmerhuset.
  • Se alltid till god golv. Det ger en hel och fin bas för hemmet. Men irriterande golv kan vara lika bra, och inte minst billigare.
  • Kontraster i ett hem är alltid spännande. Gamla mot nya, ljusa mot mörka, släta ytor mot grovt.

- Sovrummet är något jag kan dra in och det ger mig lite känsla av lyx. Det finns ett litet humör där, även med det stora fönstret, och påminner mig om att vara på hotell, säger Ann-Kristin.

Det viktigaste i Ann-Kristins hem är att det finns värme där och att det verkar levande, så ser du att någon bor där och har en känsla av att bli inbjuden.

- Och jag känner att det är här, säger hon.

Ann-Kristin faller ofta för etnisk och personlig.

- Etniska detaljer i kombination med enkla, moderna former och rena linjer, säger hon.

Vit, beige, guld, svart och brunt gå igen genom hela lägenheten, med små droppar av rosa och grönt. Och massor av växter.

Dyrt och billigt inredning

Smarta, prisvärda lösningar som hemdagsbädden och bänken i entrén är användbara för att gömma allt från dammsugaren till insamlingen av skor. Och kombinationen av dyr och billig bidrar till att ge lägenheten unika detaljer, såsom byrå i vardagsrummet.

- Det kostar 50 kronor på loppmarknaden och ligger i lägenheten får jag mest komplimanger för. Det är också otroligt smart eftersom varje familjemedlem har sin egen låda, säger Ann-Kristin.

Bra lagringslösningar var höga på listan över önskemål i lägenheten.

- Och mina bästa tips för att spara pengar, utöver god hjälp, är H & M Home och Kremmerhuset. Vi var mycket shopping tillsammans, och båda dessa platser kan verkligen hjälpa dig att hitta detaljer som är bra och det verkar bra. Till exempel en billig keramikvase.

Experter

Ann-Kristin säger att loppmarknaderna också är ett paradis där hennes vänner hittade mycket roligt.

- Och att unika saker från en plats blandas med något nytt är något jag gillar. Och det är verkligen sagt att veta vad man ska hitta och var du kan hitta är det ett stort jobb i sig som en expert kan hjälpa till med. Jag skulle aldrig ha klarat den gången jag gjorde om jag skulle göra allt detta själv.

Nästa sak för Ann Kristin är att utöka lägenheten, hon har köpt lägenheten.

- Jag ser verkligen fram emot det. Och med god hjälp med det kommer det troligen att bli väldigt bra, hon ler.

ADVERT

Mest populära