All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

När 90 målades bort

Sørland hus har en hall som är generös med kvadratmeter, men fortfarande gav intrycket av att vara både smala och mörka. Väggar i mörkgröna 90s och 215cm tak gjorde sitt bästa för att krympa utrymme känslan.

Ett okänt antal liter färg och ditto timmar senare är erfarenheten ganska annorlunda. Rummet har inte växt, antingen i bredd eller höjd, men det är precis som det känns. Ljusa färger, som snarare återspeglar ljuset än att kväva det, gjorde bullret.

utrymmet under trappan, som tidigare var ett stort hål, nu utnyttjas till fullo, och rymmer segla utrustning, regnkläder, skor och mycket annat - väl gömd bakom skräddarsydda dörrar. Detta innebär att det inte finns något behov av andra möbler för lagring, förutom bänken innanför dörren, som också samlar familjens skor.

Steg, sängar och golv har samma färg, vilket också är den mörkaste färgen i rummet. Detta skapar fullheten och tyngdkraften.

Färgerna gör rummet

Det var ganska mörkt innan ytorna bytte färger.

Bortsett från trapporna, som hade gulat, lackat trä, var alla ytor målade från tidigare. Den otroliga omvandlingen beror på färgerna. Tak, kornischer, reglar, handledare och efter målade tomt, i en vit färg, 0502-Y. Vägg, golvbrädor och skåpdörrar är halvglansiga, i en ljus, varm grå färg; S 1002-Y.

En praktisk skoställ med sittbänk är byggd på plats och håller koll på familjen skor. Lyftets lätta tyg gör ljuset delvis genom.

Att golv, trappor och bås har samma färg, S 2002-Y, binder ytorna samman. Detta är också den mörkaste färgen i rummet, och på detta sätt skapas hela och himlen. Det finns inga mattytor, högglansnivåer säkerställer att ljuset reflekteras på bästa möjliga sätt - och vinsterna är fantastiska!

Vacker och vacker - en fantastisk omvandling, tack vare färger och glans. Praktiska skåp fyller nu utrymmet under trappan.

ADVERT

Mest populära