All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Rut till garage golv

Har garaget golvet skenit genom vintern? Salt och vatten från bilhjulen och inte minst däckdäcken på betonggolv. Om det bryts först kommer vatten i sprickorna på vintern att orsaka mer skada på frostskador. Men i de flesta fall kommer några år med hundratals in och utbackar dagligen att ge golvet en särskiljande effekt av slitage.

Garager tolererar inte salt - läs mer här!

Men det finns produkter som kan skydda garagegolvet. Nytt på den norska marknaden finns det nu färghandar hjul som skyddar garaget golvet där det är mest trötta.

Hjulspår

- Det här är helt nytt i Norge, men vi tror att det kan vara stort. Fördelen med dessa skyddande remsor är att de skyddar golvet där det behövs mest. Hjulspåren hindrar dig från att bli djupgående när du kör bilen, och är dessutom saltbeständig. Dessutom ser det väldigt bra ut, säger Geir Arne Råum, IBG Industri- och Boliggulv AS.

I ett tätt garage kan det också vara fördelaktigt att hjälpa dig (eller din fru / kille - ta bort vad som passar ...) för att placera bilen ordentligt.

skyddslister består av en typ av lim är kladdig och sand färg som overlayed före ett förseglingslackskikt på nytt målas över sanden. Råum uppskattar hjulspårens livslängd till ca. tio år innan de går ner till betonggolvet - lite beroende på om det kommer att finnas många spikar på dem och så vidare. (Ärendet fortsätter under bilden.)

SAND: Färgsand sprinklas på ett lager av våtlack. Därefter toppa allt. Maskeringstejpen säkerställer korrekta linjer. Foto: IBG.

Plastplattor

Ett annat sätt att skydda golvet är att täcka det med hårda plastplattor. Det finns olika märken på marknaden som kan användas nästan överallt - i tvättstugorna, balkonger, terrasser och även garage. Plastplattorna läggs utan verktyg. De klickas ihop precis som pussel. De kan tåla någon form av temperatur och mycket hög vikt. Det finns många märken på marknaden. (Ärendet fortsätter under bilden.)

FLIPS: Plastplattor med bra dränering. Foto: Bergo Royal.

- De Bergo-plattor vi förhandlar är perforerade. Fördelen med detta i ett garagegolv är att smuts, sand och vatten försvinner under golvbeläggningen. Då är det bara att lyfta upp brickor och rodnad i då och då för att rengöra betong nedan säger Torhild Rustenberg i våningar, som är en av flera leverantörer av denna typ av brickor i det här landet.

På vintern är det lika viktigt att hålla betonggolvet under plattorna rena så att salt från bilen inte kommer att falla bakom och dra in eventuella sprickor efter köldskador. I ett redan något skadat betonggolv, salter och klorider dras tillbaka genom det porösa materialet och orsaka stora skador på armeringsstången, en process som också resulterar i större skador på betongen.

Det är också möjligt att kakel garaget med täta plastplattor, men de ska inte användas i områden som blir våta och där vattnet måste tas bort.

ADVERT

Mest populära

2015 Blir året för koppar apelsin
Godbitar för köksgolvet
Hortensia - riklig blomning i och utanför