All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vad ska du ha av ingångar?

MemoryStick Visa mer

[Nödvändigt objekt (NAV)]

Vissa TV-apparater, till exempel Sonys 30 ?? LCD och pionjärer 50 ?? Plasmamodellen är utrustad med ett eget minneskortsingång. För dem som har en digitalkamera är det givetvis en fördel när man ska terrorisera vänner och familj med bildskärmen av årets semesterbilder.

För daglig användning finns det dock andra förbindelser som är viktigare, och moralen är enkel: ju mer desto bättre. Vi rekommenderar att du väljer en modell som har minst tre scart-ingångar, DVI eller HDMI och en eller två ingångar, här är en snabb översikt.

För PC-anslutning

De flesta flatTV-enheter har möjlighet att ansluta till en dator, och det skiljer sig från den analoga VGA-ingången och den digitala DVI-ingången. Vissa modeller har båda. Observera att det även finns vissa DVD-spelare med DVI / HDMI-utgång.

HDMI

HDMI-kabel Visa mer

HDMI är det senaste barnet i klassen och kallas ofta digital scart. Ger dig okomprimerad digital överföring av ljud- och videosignaler från DVD-spelaren till TV: n.

Från och med idag finns det bara några DVD-spelare och flatTV-apparater med denna anslutning, men fler kommer. Det finns överföringskablar från DVI till HDMI, men du kommer inte att få ljudsignalerna.

Komponentkablar

Komponentanslutning anses vara den bästa analoga anslutningen mellan DVD-spelare och TV. Allt fler DVD-spelare har för närvarande komponentutgångar (röd, grön och blå) för överföring av progressiva bildsignaler, och motsatsen: De flesta flatTV har en eller två ingångar.

Kom ihåg att videosignaler på DVD-skivor normalt sparas som en komponentsignal, och med hjälp av komponentkablar kan du inte konvertera signalen längs vägen.

RGB via SCART-kabel och de andra ??

[Ogiltigt objekt (NAV)]

Ett annat bra signalval är RGB-signaler. Från DVD-spelaren till den platta TV-apparaten överförs de normalt via en SCART-kabel. Som nämnts är det viktigt att ha en TV med många SCART-ingångar, men kom ihåg att inte alla SCART-ingångar på en flatTV tenderar att klara RGB-signaler.

På de flesta flatTV-apparater accepterar Scart-ingång 2 eller 3 endast S-video eller komposit-signaler.

Av dessa två anses de sammansatta signalerna vara det fattigaste valet för videoöverföring.

ADVERT

Mest populära