All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Vad ska snowmanskålen fyllas med?

Det finns en mängd spännande saker för dem som vill fylla en hemmabruk med användbara verktyg, och det är lätt att bli galen bland hyllorna, för allt kan vara användbart en dag.

- Köp handverktyg som du behöver, inte för att det är trevligt att rekommendera, men rekommendera författarna till Damms Big Jokebook Kvalitet är en investering - Vid köp av verktyg, särskilt handverktyg, Det är viktigt att du köper det bästa verktyget du har råd med. Goda handverktyg går för hela ditt liv och ännu längre, och det kan ofta vara en bra idé att köpa begagnade verktyg.

Billiga verktyg kan vara ett alternativ för dem som behöver utrustningen för bara ett jobb eller två, men när du först installerar din egen snickare för frekvent användning, bör du rådgöra med kvaliteten. Det kan snart vara en falsk ekonomi att gå till den billiga i dålig utförande.

Elektriska duetter och stora maskiner är roliga, men det är handverktyget som ligger till grund för varje snickeriverkstad. Du behöver mät- och markeringsverktyg, tvinga och montera verktyg, plan och fall av olika slag. Hammare, skruvmejslar och seglar ingår också. Det kan också göra vrid- och trimverktyg, liksom vilka projekt som ska startas. Glöm inte heller att du behöver skärpa och slipverktyg så att du kan hålla verktyget skarpt och redo för arbete.

Elektriska nöjen När det gäller elverktyg och maskiner till verkstaden finns det två kategorier: handhållna och stationära. Du kanske vill bestämma för den stationära först, eftersom de kommer att ha mycket att säga för den fortsatta planeringen av rummet.

Bältsagen har kallats både den mest mångsidiga och den mest våldsamma maskinen i verkstaden. Det ska inte användas för att såga trä som är tjockare än 10-15 centimeter, men är en praktisk maskin när den används för att klippa kurvor och rätare.

I verkstaden bör du också hitta utrymme för en cirkelsåg som du kan använda för att klippa och klamra. Om det är trångt om utrymmet i verkstaden kan det vara lämpligt att välja en kombinationsmaskin som, förutom att vara en bordsfördjup, också fungerar som en matställ, en tjock start och en stationär ställning.

- Fördelen med en kombinationsmaskin är att den kostar mindre än att köpa individuellt. Det tar också mycket mindre utrymme.

Kanske vill du sätta plats för en kolonnborr, oavsett om du väljer golvställ eller än du kan placera på arbetsbänken. En batteridriven borrmaskin som kan användas för borrning, slipning, borstning och skruvning kommer troligen också att vara till nytta.

För dem som fortfarande har mardrömmar om oändliga timmar av sandpapper på tresløyden, är grinders en gåva ovanifrån. Du kan få både handdator och skrivbord.

- Det finns många typer av slipmaskiner, men den mest användbara i en liten hemmabutik är ett kombinationsband och slipkvarn.En liten maskin av denna typ är ovärderlig för formning, med grovt papper eller små bitar av små bitar, författarna till Damms stora skämtbok betyder.

Ta bort damm

En enhet som kanske inte är full av roligt men viktigt, är sponsorn.

- En dammsugare för hemmabruk är lätt att ha nära bänken och kan anslutas till vissa elverktyg. Det här är en bra idé, för att flis och sågspån samlas in innan det kan sprida sig i luften och in i dina lungor. Vid användning av överfrostare betalar det sig att använda någon slags dammmask för att skydda mot extremt fint damm från maskinerna.

Dessutom kan det vara trevligt att ha en grov dammsugare så att du kan behålla beställningen i snookerbågen. Kärcher har mer våta och torra dammsugare som är lämpliga för användning på verkstaden.

Vad nu?

Har du en snookerbåge och väsen, men inte inspirationen eller erfarenheten att starta ditt eget projekt? Då kan du hitta idéer och tekniker i både böcker och online.

Till exempel på Snekkerboden hittar du fullständiga arbetsritningar för projekt i både hus och trädgårdar.

- Förmåga och lust är inte alltid tillräckligt för att komma igång och för att få ett bra resultat, även det minsta projektet. Med ritningar och beskrivningar till hands är arbetet enkelt och resultatet är förutsägbart. De paket som vi har utvecklat innehåller detaljerade ritningar med beskrivning för delar och montering. Dessutom har förpackningarna listor över nödvändiga material, festmat och verktyg.

Du hittar också många förslag på snickeriprojekt i Damms stora Jokebook

ADVERT

Mest populära