All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Vad ska inkluderas i försäljningen?

->

Många husägare ställer frågan om hur man ska följa fast egendom när hemmet säljs. De flesta har kommit i kontakt med utrustning som är ansluten till fastigheten, men vad sägs om utrustning som stiger och brandsläckare? Och vilka skåp kommer att finnas kvar och vad kan du ta med?

- Løsøre är ett gråzonproblem, medger Christian Dreyer, chef för Norges fastighetsmäklareförening (NEF).

NEF har därför upprättat en lista med 18 poäng som täcker de objekt som ska åtfölja när en fastighet säljs. Villkoren är att de var synliga på displayen och att parterna inte har ingått några andra avtal. Listan är tänkt att vara en industristandard, men Dreyer medger att det inte räcker till.

- Det är en guide till vad som är rätt, men det finns också poäng på den listan som inte behöver vara korrekt, säger han.

- Ett exempel kan vara objektet om brevlåda. Om du har en vacker gammal brevlåda som du fått som en arv från din mormor, kan du ta den med dig. Men då ska du också ersätta den med en ny, säger Dreyer.

Du har också möjlighet att komma överens om att vissa saker inte åtföljer fastigheten, även om de är listade på listan NEF har förberett. Men om du till exempel vill ta badet med fodret till nästa hem, måste du klargöra detta i försäljningsuppgiften.

- Du har möjlighet att gå utanför listan, men det måste avtalas i förväg. Du kan inte komma genom att ta över och säga att du ska ta din flaggstång, säger Dreyer.

Här är NEF: s lista över rör och tillbehör som ska följa fastigheten:

1. GRAVING STRIPES , oavsett bilaga

2. VARMA BARN: Ugnar, ugnar och paneler, oberoende av sättet för fastsättning. Ej uppvärmda värmare ingår ej. Om bostadsutrymmet saknas i värme måste detta anges i försäljningsuppdraget.

3. TV ANTENNER och TV-kanaler, inklusive parabolantenner (om tunern inte ingår, måste detta anges separat i försäljningsuppdraget). Väggmonterad TV / flatskärm med medföljande fästdon ingår ej.

4. BADRUMINTERVENTION: Badkar, duschkabin, spegel, hyllor, handduk och glashållare, och så kallade badrumsarmaturer, inklusive overcap.

5. SPEILFLIES oavsett feststil

6. CREATIVE: Garderob, Köksbeslag etc, även om dessa är lös. Glasskåp, porslin och liknande som inte ingår i inredningen ingår ej.

7. MÄRKARE , PERSIENNER OCH GARDINOPHENGEN

8. INTEGRERAD APPARATER

9. EXTRAKTER av alla slag.

10. ARMATUR: Fästanordningar, armaturer, fasta "spotlights", upphängning, skenor samt utomhusbelysning och trädgårdsljus.

11. BOLIGALARM (där detta är kopplat till ett avtal, antas att avtalet kan överföras till köparen).

12. EXCEPTIONAL PACKAGES och, om så är lämpligt, hålla dem.

13. Brevlåda.

14. PLANTER, BUSK OCH TRÄD som planteras på tomten eller i fasta lådor och liknande.

15. FLAGGSTANG och fast körningsstatus.

16. OLJA / PARAFINFAT. Eventuella lager av paraffin / bränsleolja löses direkt mellan parterna vid förvärvstidpunkten.

17. STIGE: Brandbekämpning och liknande vid behov, se kapitel 2 i förordningarna om brandskyddsåtgärder. Festen av dessa är obligatorisk, se kapitel 2 i förordningarna om brandprevention.

18. BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER / BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER och NOISE WARNINGS krävs, se avsnitt 6 första stycket brand- och explosionsskyddslagen. Det är hem- och användarens plikt att se till att utrustningen är tillgänglig på alla fastigheter. Om inte annat uttryckligen överenskommits, måste detta följas av försäljning av egendom.

Källa: www. nef. com

ADVERT

Mest populära