All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vad ska beskäras på hösten?

Ett antal träd skadar inte en affär med grönsaken när september kommer. Till exempel, om du har löner, hangerbjørk, japankerry, blodplommon eller rosebær i trädgården kan du hitta verktygen nu.

Unga plommonträd kan också behöva beskärning och barrträd i säkrings thuja och idegran kan beskäras nu om du tror att säkringen har blivit för hög. Till skillnad från gran och tall, skjuter de från gamla skogar för att motstå hård beskärning. När det gäller gran, kommer endast årets tillväxt att minska.

Hekken

Om du inte klippte hagtornet i juli, klipp det nu. Lövfiskar och hallon kan tunnas om de är för täta. Ta bort alla gamla och torra grenar. Skadade grenar måste tas bort. Se till att häcket trimmas smidigare uppåt än nedan för att släppa ljuset på de nedre grenarna.

Goda råd för beskärning

Branches måste skäras bort så långt ut från stammen längst ner, tjocka delen av gren - grenen hals - inte är skadad, men inte så långt att det finns kvar en oattraktiv "stump ".

Använd alltid ett skarpt verktyg, vilket ger snygga ytor och skadar tillväxten så lite som möjligt.

Vid tunnning, använd så få skär som möjligt. För att begränsa antalet nya skott som måste gallras ut senare

Om du försöker att kontrollera tillväxten av en växt, gör det i samma ordning som det är naturligt för plantan att växa. För fukt är träden uppåt, bortom en bra tumregel. Ett äppelträd är till exempel byggt upp av de starka rubrikerna som vi vill hålla klippa, medan de svaga vi kommer att bli av med skärarna helt borta.

Verktyg

Jernia. com har några bra tips på utrustning du behöver när du ska beskära:

en såg, en sax och en vass kniv är ett bra alternativ paket när du ska köra grödan. Väskan används främst för kvistar och grenar som har en tjocklek som ger dig svårt att klippa.

Fallet kan vara rakt eller krökt. Ett böjt blad i slutet av ett teleskophandtag är lätt att hantera och med en lång axel blir du hög, även utan att använda stegar. Ett skarpt fodral ger en ren klippning till det bästa av trädet. Eventuellt kan du använda ett toppskikt för detta om du gillar att klippa bättre än sågspån.

En långkornig grenad yxa är oumbärlig för skärning av buskar, speciellt de med taggar och stingande grenar. Skärningen ska vara så stark att den kan bita över grenar på 2-3 cm tjocka. En fördel är också om detta kan bytas ut eftersom det går förlorat över tiden.

Beskärningsaxeln är avsedd för mindre vridningar. Detta ska vara användbart och ge dig ett bra grepp. Låsmekanism på skjuvningen är ett måste. Skäraxlar finns också med utbytbara skär.

ADVERT

Mest populära