All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tävlingar

Vad är din smartaste tanke tips?

Tävlingen har slutförts och vinnaren väljs.

Det finns många sätt att fortsätta.

Du kan bygga separata vedbod, skapa ett extra stort ved korg eller spara den på marken i plast, med tabeller över.

Det finns också många sätt att antända.

Till exempel kan du tända elden från toppen.

Klicka. Nej, i samarbete med Jøtul, hade en tävling där läsarna fick lämna sina bästa tips. Och med nästan 80 bidrag inlämnades var det inte lätt att vinna en vinnare.

Men i slutändan var det Chrisander Silsand som hade ett bra första pris.

Här är Chris Anders bidrag:

"Först och främst är det viktigt att ugnen töms på aska och trä du använder är torr (kontrollera genom att tillämpa vissa Fairy vätska vid slutet av kuubben och blås på den andra sidan av stocken, bubblor så träet är tillräckligt torrt. när det är klart jag satte två medel loggar på vardera sidan av ugnen, med flingor av björk som studsar stocken när den är torr.

Användar någon bok till brand eftersom detta ger den bästa effekt, men priset klokt räcker ek och furu bäst. Rolls vanelig 1-2 tidningspapper runt båda stockar. Sedan några tunna bitar av trä vilar på över medelstora stockar. Sörj för god luft vid starten och begränsa luft som det börjar sakta men säkert tar bra kille.

Låt ugnen värma upp långsamt, spricker uppvärmning leder bara till de delar inuti ugnen kan spricka / böja om du har en ugn av gamla svarta. jag använder nu en sten för att stödja den övre plattan föll ned i min ugn när detta böjde efter brandbekämpning men det här är som Säg ingen ideell lösning men fungerar.

När du märker att ugnen är varm och skön, kan du börja kasta in men inte chock full ugn, endast 1-2 medelstora stockar som måste brännas nästan helt innan nästa omgång av. På detta sätt håller ugnen själv bra och trevligt och trä i skjulet sist hela vintern. "

han en den lyckliga vinnaren av en Jøtul spis med ett värde av 19,490 kronor.

Kaminen är en Jøtul F 373 Kaminen har . stora sidorutor som ger extra bra utsikt över lågorna kan ugnen vridas 360 gravar och därigenom ger tillgång från var som helst i rummet

ugnen F 373 har vunnit red dot design award best of the best

Se även:.. <999 > Denna vedbod lager lätt även

Hur man använder korrekt

Kontrollera om träet är torrt

Små smarta spisar

ADVERT

Mest populära