All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vad är ditt hem värd?

[Ugjyldig objekt (NAV97547)]

[Ugjyldig objekt (NAV94789)]

[Ugjyldig objekt (NAV90948)]

Den historiskt låga renta har gjort experterna överens. de förutspår bostadsboom 2004.

Pris hoppa?

Är du på bostadsvanor, kan du därför förvänta dig att bostäderna blir dyrare ju längre du förväntar dig att köpa. Skulle du sälja ditt eget hem bör du därför se till att den kurs du använder är så ny som möjligt så att den speglar den senaste prisutvecklingen.

Vårt? Vad är egendomen värt miniräknaren ?? visa om din ränta är tillräckligt bra - och inte minst hur mycket pengar du måste spendera.

För dem som både köper och säljer på samma marknad är det också viktigt att presentera sina egna hem på bästa möjliga sätt. Om du gör dina läxor noggrant kan din vinst vara betydande. De knep som ger köpare känner bara ditt hem är många, och i den här artikeln visar vi dig hur man "styler" badrum, vardagsrum, kök, barnrum och trädgård.

Letar du efter ett drömhem, glöm inte att anpassa din budtik till dagens bostadsmarknad.

Hur fungerar kalkylatorn?

Ska du köpa en fastighet år 2004?

(avslutats)

Ja (47%) 194

Nej (40%) 164

Tro inte det (14%) 56

Avstvemningen styrs inte och speglar bara läsarens egna åsikter.

Kalkylatorn söker genom Tinde och Finns reklamdatabaser som letar efter bostäder som är till salu eller nyligen har sålts i ditt grannskap.

Således ger den dig en mycket bra pekare på vilken prisnivå ditt hem, eller det hem du är intresserad av, ligger på.

Kalkylatorn söker först efter bostäder i samma gata du har skrivit in. Men om det inte hittar tillräckligt med bostäder i den angivna gatan, kommer den att expandera sökningen. Först för hem som finns i samma postnummer, och om det inte ger resultat, kommer de att söka efter bostäder där de tre första siffrorna i postnumret är desamma.

Det måste finnas minst tre hem för räknemaskinen för att tillhandahålla en värdesuppskattning. Och kom ihåg att ju fler bostäder som miniräknaren hittar ?? desto bättre blir värdet. I områden där få bostäder är till salu, observera att räknarens uppskattningar kan vara felaktiga. TIPS: Räknaren kommer att visa dig oavsett vilket hem användning av värderingen, (längst ned i resultatfältet) så du enkelt kan kontrollera kvaliteten på värderingen.

Klicka här för att se vad fastigheten är värd

Fristående hus, lägenhet och andra kriterier

har du angett att du har en villa räknaren bara söka efter småhus, och du har en lägenhet den söker bara för lägenheter.Här kommer du inte att kunna ploga dig själv genom bostadstyper du inte är intresserad av.

Alla offentliga skulder kommer att läggas till priset. Vi drar av stencil från värdet av hissen, garaget och balkongen för bostäderna.

Data vägs sedan mot närheten av ditt hem. Husen i samma gata / väg räknar av en, 6 och 2, 0. Egenskaperna i samma postnummer räknar 1, 2. Andra bostadsräkningar 1.

Från denna det normala priset per kvadratmeter för området, för bostäder utan hiss, garage eller balkong. Sedan gör kalkylatorn några justeringar utifrån ditt hemvist:

  • Den justeras för storlek. Kvadratmeterpriset faller vanligtvis i ökande storlek.
  • Den är justerad för golv
  • Den är justerad för de olika plats- och standardfaktorerna du har angett.
Kalkylatorn begär inte gemensamma kostnader och platsstorlek. När gemensamma kostnader inte ingår är det baserat på en motivering att det är likgiltigt om du köper kabel-tv och vårdgivare tillsammans eller separat.

De gemensamma kostnaderna kan i vissa fall spegla en hög gemensam skuld, men den gemensamma skulden ingår i beräkningen. De gemensamma kostnaderna kan i vissa fall omfatta gemensamma besparingar för att utföra erforderliga underhållsuppgifter. Men om det finns ett separat underhållskrav, bör detta återspeglas i standarden på det hem vi ber användaren att tillhandahålla.

Våra värdesuppskattningar för enfamiljshus har visat sig inte särskilt drabbade av platsstorlek. Detta beror förmodligen på att de flesta villor i samma område har ungefär samma storlek. Om du har en del som kan delas hörs inte värdet av de extra tomterna hemma i värdesberäkningen för fastigheten.

Tips: Om du har ett stort eller litet tomt kan du justera detta under "standard".

Klicka här för att se vad hemmet är värt

ADVERT

Mest populära