All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vad är verkligen konstnärligt?

- Av trädgårdsmöbler är det nästan bara kunstrotting som går nu, och jag förstår det väldigt bra, säger Bjørnar Gorseth på Classic Furniture.

Han säger att trädgårdsmöbler i artificiell sten är något dyrare än vanliga manila möbler, men inte mycket dyrare. Men till gengäld är materialet i konstgjorda möbler ren plast, helt underhållsfri och varar i många år.

Det konstverket är underhållsfritt, har förmodligen varit en viktig anledning till popularitet. Kvalitet möbler i kunstrotting klarar allt väder och vind och kan sticka ut hela året. Du behöver inte oroa dig för borstning, olja eller måla.

Allt du behöver för underhåll är att gå över med milda teskedar och slangen om möblerna ska bli smutsiga.

Allt om trädgårdsmöbler i konstgjorda stenar, plast och trä

Batu-sätet från Hartman är så naturligt att kunderna måste bära det för att tro att det är plast.

Undvik fällor när du köper trädgårdsmöbler på området

Men innan du handlar för nya trädgårdsmöbler är det värt att veta att kunstrotting är en kollektiv term. I denna kategori finns det olika kvaliteter, och inte allt är lika bra.

- Det finns också fällor när du köper konstgjord sten, eftersom plast inte bara är plast. I art deco talar vi huvudsakligen om tre typer av plast: PVC, polypropen och polyeten. Det senare är definitivt det bästa. Detta är ett starkt och bra plastmaterial som är resistent mot väder och temperaturförändringar, förklarar Gorseth.

Läs också:

En färgstark sensorisk

Senare sommaren och hösten behöver inte nödvändigtvis vara grå och ledsen, det finns många växter som färgar på hösten. Både fruktens och frukten av växten.

Han rekommenderar att kunderna bekanta sig med vad tråden i art deco är gjorda av och fråga säljare om detta. Ledningarna kommer i både platt och rund form och i olika tjocklekar. Och ju tjockare tråden är desto starkare är den, men det gör det också dyrare. Utan denna kunskap är det svårt att bestämma om du gör ett fynd eller inte.

- Om du köper en soffgrupp för 20 000, är ​​den ofta tillverkad av polyeten som är UV-behandlad. I de billigaste modellerna används PVC ofta, och PVC tål inte UV-strålar, säger Gorseth.

Egen industri

Det betyder att möblerna inte kommer att vara så länge som en kvalitetsmöbel. Även om en soffgrupp i PVC-rotting är i princip billigare, kan det vara en falsk ekonomi att gå till en billig modell.

- Polypropen är hackad bättre än PVC, men inte många använder den. Men även dessa blir gula snart. Se därför till att det är polyeten som används i utemöblerna du köper, rekommenderar Gorseth.

Han kan säga att det är sin egen industri för tillverkning av trådar för konstgjorda möbler.Och här, som överallt, finns det varumärken som är värda att notera.

Läs också:

Hur man målar konstverk

Med rätt utrustning och metod är det inte svårt att måla konstverk.

Ramverk viktigt

- Vissa märken klarar temperaturfluktuationer från minus 70 grader till 80 grader, och flera av de goda varumärkena har en 3 års garanti på tråden. Varumärkena Viro och Solana är de som verkligen ser ut som kvalitetsmärken här, säger Gorseth.

Ramverket är också viktigt. Ramverket är tillverkat av metall, som sedan kläds med flätade trådsträngar.

- Det är lika viktigt att ramverket är av god kvalitet. Köper du stål, riskerar du att rosta och rosta på uteplatsen. Du kommer bli av med aluminium ", avslutar Gorseth.

ADVERT

Mest populära