All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Vad är Mazda CX-5?

- New Mazda CX5 kommer upp trumf på pris, utrymme, utrustning och utsläpp . Därför har det blivit en sann säljare, säger 999> försäljningschef Hauk Eirik Jensen på Mazda Norway. Han skottar den med två tonar och en fin och sportig design drar inte ner sig. Mazda Norge står nu i en situation som de kanske inte har förutsett: Fabriken kan inte leverera tillräckligt med bilar. Om du registrerar ett kontrakt för en Mazda CX-5 diesel / automatisk idag och gör hans fru gravid på morgonen, är det mest troligt att du är fadern innan fordonet är på gården ...

- Om du letar efter en kombination av diesel och automatisk, kan du förvänta dig leverans inte tidigare februari / mars nästa år, säger Jensen. Leveranstid på bensindrivna bilar är något kortare, "endast" 6-7 månader.

Inte ensam

Även om Mazda CX-5 skapar kor bland köparna finns det andra modeller på marknaden som har samma attraktion. Subaru XV blev förvånad av bara 600 nya köpare som faktiskt tecknat ett kontrakt innan de en gång försökte bilen! Fortfarande finns det långa väntelistor på XV. Stian Thrane i Subaru Norge kan konstatera att kombinationen av bensin / varuautomater är mest populär. För att få detta behöver du fortfarande vänta i 3-5 månader från undertecknandet till leverans, medan diesel / manuellt har en leveranstid på mer måttlig två månader.

Subaru XV är också mycket eftertraktade. 600 nordmän undertecknade ett kontrakt på bilen innan de testade det. Idag borde du räkna med 3-5 månaders väntan på diesel / automatisk version. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

Kia Sportage hade också cirka åtta månader att vänta efter lanseringen förra året. Inte konstigt att vi var mycket glada över koreanerna. Mitsubishi ASX gjorde samma framgång för det. Informationskonsulent Maya Boutroue Vedeld på Motorgruppen uppgav att totalt 1555 kunder var på väntelistan i mars 2011, med en leveranstid på 5-6 månader. Idag är dock leveranstiden på ASX nere i 2-3 veckor, det vill säga som vanligt. Ett tydligt mönster börjar rita: Asiatiska SUV med relativt bra prislapp, gott om utrymme, mycket utrustning och ekonomiska motorer är nyckeln till det norska hjärtat och inte minst plånboken.
ADVERT

Mest populära