All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Vad är epoxiholv?

Epoxigolv är en plastplätering av mantel. Det har traditionellt använts inom industrin, till exempel lager, verktsted etc. Nu har det blivit mer och mer av denna typ av golv i butiker, frisörer och liknande, eftersom det ger en mycket trendiga, glänsande utseende.

Beläggningarna finns i alla typer av färger, och även med olika effekter. Till exempel kan du få ett golv där det verkar som om någon har tömt ett non-stop-paket bortom golvet. Gemensamt för alla epoxegolv är att ytan blir mycket slät och glänsande.

Epoxibeläggning

Epoxibeläggningar läggs mestadels på betonggolv. Det kan även användas på trägolv, men det måste då läggas som ett flytande golv. Detta beror på att massan inte är elastisk, men ganska svår, och kan därför brista på grund av rörelser i träet.

Massan är i grunden flytande. Det hälls på substratet och fördelas med en gnista för att göra det helt rakt. Golvet behöver några timmar att bota innan det blir riktigt svårt.

Paint scratch

Svagheten i en epoxy golv är att det blir lätt att repa. För att undvika detta, applicera ett topplager av hållbar polyuretanfärg inom 18 timmar efter att golvet har lagts. Om du väntar för länge blir ytan för svår för att färgen ska hålla fast. När färgen appliceras skadar golvet får i färg och inte i epoxi, och det är lättare att göra för att förbättra de skador som kan uppstå i framtiden. Hur ofta appliceras denna färg beror naturligtvis på slitage, men regelbundna intervaller blir en gång vart tredje år.

För privata hem?

Någon som har lagt epoxygolv i sina privata hem, eftersom det ger en mycket snygg och mycket speciell yta. Detta är dock ganska sällsynt, och dessa golv är inte heller avsedda för privathem. Eftersom golvet blir mycket svårt, väljs de flesta alternativa golvlösningar för sina hem. Men om du är angelägen om att ha ett hårt golv finns det knappast någonting i det sättet du kan få i ditt hem. Men om du väljer epoxibeläggning för ditt hem finns det en sak du borde vara medveten om. var försiktig om du släpper vatten på golvet. Du hittar ingen skridskoåkning i världen som är mjukare än ett vått epoxigolv!

ADVERT

Mest populära